Hamile iki kadın takside doğum yaptı!

Hamile iki kadın takside doğum yaptı!
İzmir'deki Ege Doğum Evi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde peş peşe yaşanan iki doğum, uzun yıllar akıllardan çıkmayacak şekilde gerçekleşti.

Evlerinde fenalaşınca taksiyle hastanenin kapısına kadar getirilen anneler, burada daha fazla dayanamayıp araç içerisinde doğum yaptı. Taksi içinde iki kadına doğum yaptıran hastane çalışanları ile vatandaşlar da şaşkınlık yaşadı. Dünyaya gelen birisi Suriyeli iki kız bebeğin, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Ege Doğum Evi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan iki doğum olayı, oluş biçimleri ve zamanlamasıyla şaşkınlık yaşattı. Evlerinde fenalaşınca taksiyle hastanenin kapısına kadar getirilen anneler, burada 9 aydır karınlarında taşıdıkları bebeklerinin sabırsız davranması üzerine daha fazla dayanamayıp araç içerisinde doğum yaptı. Bornova'nın Altındağ semtinde oturan İ.R.'nin sabah saatlerinde doğum sancıları başladı. Taksiyle doğum hastanesinin acil girişine kadar getirilen İ.R., doğumun gerçekleşmeye başlaması üzerine kendisine müdahale eden hastane görevlileri tarafından sedyeye alınamadı. Bunun üzerine doğumhanede görevli bir ebe, doğum için dışarı çıktı. Burada taksinin çevresi çarşafla kapatıldıktan sonra ebe saat 08.00 sıralarında doğumu gerçekleştirdi. Bebek acil olarak içeriye alınıp küvöze konuldu. Anne de doğumdan sonra sedyeyle içeriye alındı. Bu anlarda hem hastane görevlileri hem de vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı.

İKİNCİ BEBEK SURİYELİ

Sağlık personeli ve vatandaşlar arasında hastanede gününü konusu haline gelen ilk doğumdan yaklaşık bir saat sonra, acil şekilde korna çalarak biri taksi daha geldi. Bu kez doğum sancıları tutmuş olan Suriyeli E.R., ilkinde olduğu gibi doğumun gerçekleşmeye başlaması nedeniyle içeriye alınamadı. Ebeler yine taksi çevresinde çarşafla önlem alıp, ikinci doğumu da saat 09.10 sıralarında yaptırdı. Peş peşe yaşanan iki doğumda, iki kız bebek dünyaya geldi. Kontrolleri yapılan bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Ege Doğum Evi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde ilk kez iki annenin aynı günde taksi içerisinde doğum yaptığı öğrenildi. Hastane girişindeki doğumlara tanıklık eden bazı vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla kayda aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.