Karamollaoğlu'ndan 'Kudüs' çıkışı

Karamollaoğlu'ndan 'Kudüs' çıkışı
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto amacıyla İstanbul Yenikapı'da büyük bir miting düzenleyeceklerini bildirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdıklarını ve  Tel Aviv'deki temsilciliklerini Kudüs'e taşıyacaklarını söylediğini anımsattı.

Bu kararın vahim sonuçlar doğurabilecek bir karar olduğuna dikkati  çeken Karamollaoğlu, "Bu karar, yangına benzin dökmek gibi bir netice  doğurabilir. Kararı telin için pazar günü Yenikapı'da buluşacağız, bütün  vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi saat 13.00'te Yenikapı'ya davet ediyoruz." dedi.

Karamollaoğlu, mitingin davetini tüm ülkeye yaptıklarını ve kesinlikle bir Saadet Partisi mitingi olmadığına değinerek, buradan çıkacak gür bir sesin hem İsrail'e hem de ABD'ye bir nota vazifesi göreceğini vurgulandı.

Trump'un iç politikada sıkıştığı için bu adımı attığını aktaran Karamollaoğlu, "Bu adım, hangi gerekçeyle atılmış olursa olsun İslam ülkelerinin  çok daha ciddi tavırlar sergilemeye ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

Temel Karamollaoğlu, konuyla ilgili hükümetten de ciddi adımlar  beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda İslam dünyasının bir numaralı meselesi ABD'nin attığı bu adım  olmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantıya davet edilmesi, çok önemli  bir adım, ancak buradan çıkacak ses, Türkiye'nin tavrına bağlıdır. Kesinlikle  cılız olmamalı, yaptırım içermeli. Hükümetin İsrail'le olan siyasi, ticari,  sosyal ve varsa askeri münasebetleri süratle kesilmelidir. İsrail, laftan anlamaz, sadece yaptırımdan, güçten anlar. İslam ülkeleri bir araya gelmeli, dik  durmalı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.