Kayahan başlattı mirasçıları devam ettirdi!

Kayahan başlattı mirasçıları devam ettirdi!
Kayahan, vefatı öncesi şarkılarının kendisinden habersiz internet ortamında satıldığını iddia edip savcılığa başvurmuştu Şarkılardan haksız kazanç elde edenler hakkında dava açıldı

Ünlü şarkıcı Kayahan, vefatı öncesi şarkılarının izinsiz olarak internet üzerinden satışa çıkarılarak ticari menfaat elde eden internet siteleri ve sahipleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Kayahan, şikayetinden altı yıl sonra şarkılarından haksız kazanç sağlayan kişilerin cezalandırılmasını sağlayacak.

Ünlü besteci Kayahan, sağlığında savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, bir müzik indirme sitesinde şarkılarının hukuka aykırı olarak yayınlandığını ve kendisine telif hakkı ödenmeksizin şarkılarından maddi gelir elde edildiğini iddia etmişti. Yurt içi kaynaklı olduğu belirlenen bir site ile aralarında hiçbir sözleşme olmadığını fakat şarkılarının bu sitede internet üzerinden satıldığını ifade eden Kayahan, internet sitesi yetkililerinin kendilerine ticari çıkar sağladığını belirmişti. Kayahan, hak sahibi olarak; şarkılarını çoğaltıp dağıtarak kendisine ticari kazanç sağlayan söz konusu sitenin yetkilerinin tespit edilmesini ve cezalandırılmasını istemişti.

KABUL ETMEDİLER

Ünlü besteci şikayetinden dört yıl sonra hayatını kaybetse de Kayahan'ın eşi İpek Açar ve iki kızı, söz konusu şikayeti takip etti. İstanbul Fikri Sinai Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, ifadelerine başvurulan site yetkilisi beş kişi, üzerlerine atılan suçlamayı kabul etmedi. Savcılık, şüphelilerin söz konusu eserleri internet sitesinde izinsiz şekilde yayınlayarak manevi ve mali haklara tecavüz suçu işledikleri tespit etiğini ileri sürerek beş yetkili hakkında 'manevi haklara tecavüz' iddiasıyla dava açtı. Dava, Kayahan'ın ölümünden sonra mirasçısı olan eşi ve kızlarının davaya katılmasıyla Fikri Sinai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.