Kaynak Holding soruşturmasında ilk iddianame!

Kaynak Holding soruşturmasında ilk iddianame!
FETÖ’nün finans devi Kaynak Holding yöneticileriyle ilgili ilk iddianame tamamlandı.

Örgütün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan, Akıncı Üssü’nde yakalanan Kemal Batmaz ve Harun Biniş’in ‘darbeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ'nün amiral şirketi Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 522 sayfalık iddianame Başsavcılık tarafından onaylandı.

İddianame, Kaynak Holding'e yönelik hazırlanan ilk iddianame olması nedeniyle önem taşıyor. İddianamede aralarında örgütün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan, Akıncı Üssü'nde yakalanan mahrem imamlar Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in de bulunduğu 91 isim şüpheli olarak yer aldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Şüphelilere 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek', 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' gibi çeşitli suçlamalar yöneltildi. Özcan, Biniş ve Batmaz'ın ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi.

GÜLEN SINAVI

İddianamede, Kaynak Holding çalışanlarının Gülen'e ait kitaplardan sorumlu tutularak 70 soruluk bir sınav hazırlandığı ortaya çıktı. İşte o sorulardan bazıları ve cevapları: 'Eğer gece namazda bir kere esneyecek olsam, bir ay cemaate namazdan bahsetmem' sözü Hocaefendi'nin hangi yönüne işaret etmektedir? "Vefası, - Cömertliği, - Sadakati, - Uykusuzluğa karşı direnci, - Yaşamadığı şeyi anlatmama."

FETULLAH GÜLEN'E ERİŞİLEMEZ BİRİSİ İZLENİMİ VERİLDİ

İddianame de bu bölüm şu şekilde anlatıldı: "Bu soruların yüzlercesi holding bilgisayarlarında mevcuttur. Bu sınavlardaki esas amaç örgüt elebaşını yüceltmektir. Onun çok yüce erişilemez, mükemmel, haşa Allah ve onun Peygamberi ile her şeyi istişare eden, sorgulanmaz birisi olduğu algısını üyelerine ve sempatizanlarına yerleştirmektir." Kaynak çalışanlarının tabi tutulduğu Gülen sınavına ilişkin sorular holding yöneticilerinin bilgisayarlarından da çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.