Temel Karamollaoğlu: Hem İsrail’e hem de ABD’ye nota vereceğiz

Temel Karamollaoğlu: Hem İsrail’e hem de ABD’ye nota vereceğiz
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kudüs sevdalılarına çağrıda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD’nin Kudüs kararı üzerine düzenlediği basın toplantısıyla Kudüs sevdalılarına çağrıda bulundu.

İslam âleminin bir numaralı meselesinin ABD’nin attığı adım olması gerektiğine vurgu yapan Karamollaoğlu, Pazar günü saat 13’ten itibaren bütün vatandaşları tek yürek olarak İstanbulYenikapı’ya ABD ve İsrail’e nota vermeye davet etti. ABD Başkanı Donald Trump’ın iki gün önce Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan ettiğini hatırlatan Karamollaoğlu, ABD’nin bu kararının vahim sonuçlar doğurabilecek bir karar olduğunu belirterek, yangına benzin dökmek gibi bir netice doğurabileceğini kaydetti.

BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİ YENİKAPI’YA DAVET EDİYORUZ

Kudüs’ün netameli bir konu olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu şöyle devam etti: “İsrail yönünden de Ortadoğu’da barış yönünden de. Bundan dolayı biz bu hadiseyi telin için Pazar günü Yenikapı’da öğleden sonra buluşacağız. Bütün kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı Yenikapı’ya davet ediyoruz. Bunu sadece Saadet Partisi’nin bir mitingi gibi görmemeleri gerektiğine inanıyorum. Özellikle Kudüs mevzu bahis olunca Saadet bayrakları olmadan bütün vatandaşlarımız bu mitinge davetlidir. Buradan çıkacak gür ses hem İsrail’e hem de ABD’ye nota gibi bir vazife görecektir. Bunu yapmak bizim boynumuzun borcudur ve böyle dile getireceğiz.”

KINAMAK VE TENKİT ETMEK HİÇBİR NETİCE DOĞURMAYACAK

Hükümetin şimdiye kadar attığı yanlış adımlardan geri dönmeye davet eden Karamollaoğlu, “Son 15 yılda İsrail’in bu kararını destekleyecek maalesef birçok anlaşmaya imza atmıştır. Mavi Marmara, bunun son merhalesidir. Şu an İslam âleminin bir numaralı meselesi ABD’nin attığı bu adımdır, olmalıdır. Biz onun için hükümetimize şu çağrıyı yapıyoruz; İsrail’le olan siyasi, ticari, sosyal münasebetleri eğer varsa bizim bilmediğimiz askeri münasebetleri süratle kesip atmalıdır. Israrla söylüyoruz; İsrail laftan anlamaz ancak güçten ve yaptırımdan anlar. İslam ülkelerinin bir araya gelmesi, ayağa kalkması, dik durması aslında bizatihi bir gücün ifadesidir. Biz ülke olarak, millet olarak gür bir sesle bu gelişmeleri tasvip etmediğimizi, ABD ile olan münasebetlerimizi bundan sonra yeniden gözden geçirmeye ihtiyaç duyduğumuzu bütün dünyaya ilan etmeliyiz. Aksi takdirde sadece kınamak ve tenkit etmek hiçbir netice doğurmayacaktır. Millet olarak bu Pazar en güçlü ve gür şekilde dile getirebilirsek hükümeti ikaz etmiş oluruz. Bundan dolayı Pazar saat 13’ten itibaren ister Türk bayrakları ister Filistin bayrakları ve flamalarıyla Yenikapı’da buluşalım” şeklinde konuştu.

Millî Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.