Yasakçı Akaydın: Çarşaflıya rozet, taktik icabı!

Yasakçı Akaydın: Çarşaflıya rozet, taktik icabı!
Örtü yasakçısı CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Akaydın, “Kitle partisi olarak vatandaşın oyuna talip olmak ayrı bir şey, Anayasa gereği türbanlıları üniversitelere almamak ayrı bir şey. Hukuk sistemi üniversitede öğ

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı örtü yasakçısı Mustafa Akaydın, CHP'nin çarşaf açılımının taktiksel bir konu olduğunu dile getirdi ve ekledi: “Hem oylarını isterim, hem de üniversiteye sokmam.”

HEM OYUNU İSTERİM HEM DE ÜNİVERSİTEYE SOKMAM
CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Akaydın, muhabirimizin; “Bazı CHP'liler çarşaf açılımının taktiksel bir konu olduğunu söylüyorlar. Siz bunu nasıl yorumluyorsunuz?” şeklindeki sorusuna “Elbette. Kitle partisi olarak vatandaşın oyuna talip olmak ayrı bir şey. Anayasa gereği türbanlıları üniversitelere almamak ayrı bir şey” karşılığını verdi.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI BÖYLE SAVUNDU
ÜAK Başkanı olduğu dönemde Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsüyle ilgili aldığı kararı uyguladığını savunan CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Akaydın, muhabirimizin; “Başörtüsüne serbesti getiren düzenlemeyi de siz iptal ettirmiştiniz zaten” demesi üzerine, “Biz orada hukukun gereğini yerine getirdik ve haklı çıktığımız da Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarıyla saptandı. Hukuk sistemi, üniversitede öğrencilerimizin türbanla derslere girmesini engellemektedir. Resmi kurumlarda çalışan memurlar için de aynı şey geçerli” diye konuştu.

“Benim sokaktaki türbanlı-çarşaflı vatandaşla hiçbir sorunum olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır” diyen Akaydın, “CHP bir kitle partisidir. Partimize üye olmak isteyen bir vatandaşa ‘Yok, hayır sen üye olamazsın..’ deme hakkımız yok zaten. Ne demek istediğim açık” şeklinde konuştu.

SEÇİM AYRI, BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI AYRI
Muhabirimizin “Sizin bu tavrınıza ‘CHP ikiyüzlülük yapıyor’ şeklinde eleştiriler var. Hem türbanı isteme, hem de ‘Oyunu bana ver..’ demek, ikiyüzlülük olarak değerlendiriliyor. Bu eleştirilerle ilgili neler söylersiniz?” şeklindeki sorusuna ise, “Kesinlikle değil, aksine bu ilkelilik. Anayasa hukukuna, laik Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılıktır ama vatandaşla da bütünleşmektir. Sokaktaki vatandaşın türbanıyla ne sorunumuz var ki. Kesinlikle ilkeliliktir bu. Seçimde oy istemek ayrı bir şey, anayasal nizamın gereklerini yerine getirmek ayrı bir şey” şeklinde cevap verdi.

İşte Akaydın’ı CHP adaylığına taşıyan güzide uygulamaları:
- Üniversitelerde başörtüsüne özgürlük düzenlemesinin yasalaşmasının ardından ÜAK Başkanı sıfatıyla apar topar açıklama yapan Akaydın, “YÖK Başkanı, türbanlı olarak üniversiteye girilmesiyle ilgili gönderdiği yazısıyla, Cumhurbaşkanı'nca onaylanan Anayasa değişiklik metniyle ilgili genel kurul kararına bağlı olmaksızın, kendi kişisel görüşlerini aktarmıştır” şeklinde konuşarak, “Şu anda yeni bir uygulamaya gerek olmadığına, yani başörtülü olarak öğrencilerimizi kampüse almayacağımıza karar verdik” demişti.

- 4 Nisan'da başında bulunduğu Antalya Üniversitesi'nde yaşanan çatışmalara seyirci kalmakla suçlanan Akaydın, çatışmaların sorumluluğunu Emniyet güçlerine yıkmıştı.

ERGENEKONCU PERİNÇEK KONUŞMASINI YAZDI
- CHP'li Akaydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini rektör olarak atamaması üzerine zehir zemberek bir bildiri yayınlamıştı. “Ben Atatürk çocuğuyum. Türbanın faturasını ödüyorum” diyen Akaydın'ın açıkladığı bildirinin, bir zamanlar PKK kamplarına gidip teröristbaşı Öcalan'la görüşerek samimi pozlar veren Doğu Perinçek tarafından yazıldığı, Ergenekon iddianamesinde yer almıştı.

UĞUR BAYER / ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.