HAMAS, zaferini rakamlarla anlattı!

HAMAS, zaferini rakamlarla anlattı!
Gazze'de 22 gün süren çatışmaların ardından "zafer" ilan eden Hamas'ın askeri Kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, savaşta silah ve güçlerinden "önemli bir kayıp" vermediklerini bildirdi

El Kassam Tugayları, savaş süresince 49 İsrail askerini öldürdüklerini, yüzlercesini yaraladıklarını belirtti.

Gazze'de basın toplantısı düzenleyen İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyda, en az 49 İsrail askerini öldürdüklerini tespit ettiklerini söyledi. Bazı İsrail askerlerini de rehin aldıklarını, ancak savaşın 5. günü, rehin alınanların iki gündür tutulduğu eve, bir İsrail F-16'sının füze saldırısında bulunduğunu ve rehin alınanlarla birlikte kendi üyelerinden 3'ünün de öldüğünü ifade etti.

Ebu Ubeyda, savaşta öldürdükleri İsrail askerlerinin sayısını rehin alınanlarla birlikte 80 dolayında verirken, yüzlercesini yaraladıklarını savundu. Ebu Ubeyda, kendilerinin 48 üyesini kaybettiğini ifade etti.

Ebu Ubeyda, bu süreç içerisinde İsrail tarafına 980 roket attıklarını kaydetti ve bunların dökümünü de 340 kassam roketi, 210 Grad füzesi, 422 katyuşa füzesi olarak verdi.

Savaşta şehid olan Filistinlilerin sayısının çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 1300 olduğunu belirten Ebu Ubeyda, bunların çoğunun sivil olduğunu vurguladı.

Ebu Ubeyda ayrıca 47 İsrail tankına zarar verdiklerini, 4 uçak vurduklarını, bir uçağı da Gazze içinde düşürdüklerini ifade etti.

Her zaman olduğu gibi yüzü maskeli olarak basın toplantısı yapan Ebu Ubeyda, Hamas'ın silahsızlandırılmasına yönelik çabalara da meydan okudu ve "Elinizden ne geliyorsa yapın... Silahlanmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.