Gören şaşırıp kalıyor! Daha 19 yaşında...

Gören şaşırıp kalıyor! Daha 19 yaşında...
Malatya'da küçük yaştan itibaren araçlara büyük ilgisi olan 19 yaşındaki Gülcan Coşkun, kentin ilk kadın otomobil tamircisi oldu.

Anne ve babası boşandıktan sonra Özalper Mahallesi'nde dedesi ile birlikte yaşayan Gülcan Coşkun, kent merkezindeki sanayi sitesinde 42 yıllık oto tamircisi, 55 yaşındaki Rıfat Teke'nin yanında çalışmaya başladı. Zamanla mesleği öğrenen Coşkun, artık otomobillerdeki çoğu arızayı tamir edebiliyor. Şu an usta olarak çalışan Gülcan Coşkun, kentin ilk kadın tamircisi oldu. Tamirhaneye araçlarını getiren sürücüler, karşılarında kadın tamirci görünce kısa süre şaşırıyor.

Coşkun, küçüklükten itibaren hevesi bulunduğu araçları tamir etmekten mutlu olduğunu söyledi. İşini sevdiğini belirten Gülcan Coşkun, şöyle dedi:

"Bu işe çocukluktan hevesim vardı ve arabaları da seviyorum. Tamirini de yapmayı istiyordum. Küçükken dedemle camiye gidiyordum ve o da beni bisikletçiye bırakıyordu. Orada vida tutmayı ve anahtarları o zaman öğrenmiştim, yani küçük yaşta. Sonra da buraya geldim. Çekindiğim bir şeyler olmadı. Bir bayanın yapabileceği kadarıyla elimden geleni ardına koymayacağım. Bu meslek zorlamıyor. Sadece soğuktan dolayı biraz üşüyoruz o kadar. Yağ beni rahatsız etmiyor, hoşuma da gidiyor." 
 

Gülcan Coşkun'un sanayi sitesinde yanında çalıştığı Rıfat Teke ise "Kızımız çok başarılı, geleceği çok parlak. Yeteneği mükemmel. Gülcan'ın çalışmasından çok memnunuz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.