Türkiye'nin en büyüklerinden olacak! Sona gelindi

Türkiye'nin en büyüklerinden olacak! Sona gelindi
Türkiye'nin en yüksek cam seyir teraslarından birisi olma özelliğini taşıyacak tarihi Torul Kalesi Projesi'nde sona gelindi.

Gümüşhane'de tarihi Torul Kalesi'nin bulunduğu alana yapılan ve yerden 240 metre kot yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek cam seyir teraslarından birisi olma özelliği taşıyacak projede sona gelindi.

Yan korkuluk ve turnikelerin takılmasının ardından 90 metrekarelik alanda 50 kişinin aynı anda seyir yapabileceği terasta ziyaretçiler, Zigana ve  Sarıç dağlarının eşsiz güzelliklerini seyretme imkanına kavuşacak. Ayrıca proje kapsamında restoran ve kafelerinde yapılacağı alan,  ziyaretçilerin güzel vakit geçirebilecekleri sosyal imkanlar da sunacak.

d1a408b696d9b66a16553d738ce47fe191ae9c3c.jpg

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Cenevizliler döneminde önemli bir yere sahip olan tarihi Torul  kalesini tarih turizmine kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kalenin Osmanlı-Rus savaşında da savunma amaçlı kullanıldığı bilgisini  veren Köroğlu, kalenin manzarasının sunduğu eşsiz güzellikleri daha fazla insanla  paylaşmak istediklerini dile getirdi.

Köroğlu, bu kapsamda Orman Genel Müdürlüğünce alana uygun bir cam  seyir terası planlandığını aktararak, "Buraya ilk çıktığımızda Torul  ayaklarımızın altındaydı. Buraya gelen insanların neredeyse hepsi aynı heyecanı  yaşayınca buraya bir cam seyir terası yapmak istedik. Gümüşhane'nin sahilden  girişte turistik açıdan ilk ayağı olacağını düşünerek hareket ettik." dedi.

6d9a183abf66e818fd0378be7b43a9257127fbc6.jpg

"TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK CAM SEYİR TERASLARINDAN BİRİSİ"

Cam seyir terası yapılan alanın B tipi mesire yeri statüsüne  dönüştürüldüğünü bildiren Köroğlu, cam seyir terası ihalesinin 4 ay önce  gerçekleştirildiğini ve projenin hızlı bir şekilde tamamlanma aşamasına geldiğini  vurguladı.

Köroğlu, kısa süre içerisinde korkuluk ve turnike çalışmaları  tamamlanarak terasın hizmete gireceğini aktararak, "İlimiz bölgesel turizmden  ciddi anlamda pay almaya başladı. Cam seyir terasımız günlük yaklaşık 7 bin  aracın kullandığı Trabzon-Erzurum yolu üzerinde bulunuyor. 240 metre seviyesinde  kota sahip. Bu anlamda ulaşılabilirliği, yola en yakın olan en yüksek cam seyir  terasımız. Türkiye'nin en yüksek cam seyir teraslarından birisi." ifadelerini  kullandı.

Vatandaşların yapımına başlandığı ilk günden itibaren projeye ilgi  gösterdiklerine işaret eden Köroğlu, bunun cam seyir terasının ciddi bir turizm  potansiyeline sahip olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Köroğlu, aynı zamanda alana dev bir Türk bayrağı dikeceklerini ifade  ederek, "70 metre direk boyu ve 350 metrekarelik yapısıyla Türkiye'nin en büyük  bayraklarından bir tanesini buraya dikeceğiz. Yeni Zigana Tüneli bitince,  Avrupa'nın en uzun tünelinden geçtikten sonra  insanımızı şanlı Türk bayrağımız  ve Torul kalesi karşılayacak. Teras alanı açık hava düğünlerinin de  yapılabileceği bir yer olacak." diye konuştu.

Terasın bulunduğu alandan misafirlerin 300 derecelik bir açıyla  dağları ve güzellikleri izleyebileceğini ve 50 kişilik kapasiteye sahip olduğuna  dikkati çeken Köroğlu, kış ayı nedeniyle terasın diğer sosyal alanlarla birlikte  2018 yazında hizmete açılacağını söyledi.

Köroğlu, 2018 yazında manzara karşısında cam seyir terasında heyecan  yaşayıp manzara istemek isteyenleri Torul ilçesine davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.