Parlak’ın kimyasını bozan faturalar!

Parlak’ın kimyasını bozan faturalar!
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü görevini dün Prof. Dr. Yunus Söylet’e devreden Prof. Dr. Mesut Parlak’ın, İÜ Rektörlüğü döneminde “derin” olarak bilinen birçok kişiyle yemekli görüşmeler yaptığının ortaya çıkmasından sonra

İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’ın, toplum mühendisliğine soyunan emekli Paşalarla, Fatih Adliyesi mensuplarıyla, Savcılarla ve kendi yakın çevresiyle İÜ Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde yediği yemeklerin çoğunun parasını devlete ödettiğini belgeliyoruz. Maliye Bakanlığı Bütçe Uygulama talimatına göre kişilerin görev ve unvanlarının ne olursa olsun herkesin yediği yemeğin parasını, içtiklerinin parasını ve konaklama parasını kendi cebinden ödemesi gerekiyor. Mesut Parlak ise İÜ Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde yediği yemeklerin çoğunun hesabını ödememiş. Parlak’ın derin ilişkileri sırasında yediği yemeklerin fatura ve fişi bulunmadığı belgelendi.

YE, İÇ, PARASINI DEVLETE ÖDET
Parlak'ın, 6 Mayıs 2005 tarihinde İÜ Baltalimanı Sosyal Tesisleri Köşk bölümünün üst katında toplum mühendisliğine soyunan 13 emekli Paşa ile bir araya gelerek yediği yemeğin parasını kendi cebinden vermesi gerekirken, devlete ödettiği belirlendi. Mesut Parlak’ın yanındaki Paşalarla beraber Sosyal Tesislerde oturup yemek yediği, ancak yemek hakkında fatura ve fiş kesilmediği ortaya çıktı. Hesap defterine ulaşan Vakit muhabiri, defterin 6 Mayıs 2005 tarihli bölümünde, “Rektör Bey üst kat 14 kişi: Paşalar” yazdığını gördü. Diğer hesapların yanında ödemenin yapıldığına dair fiş kesildiğini gösteren bilgiler yer alırken, Rektör Parlak’ın yemeği için tutulan notta böyle bir not bulunmaması dikkat çekti.

Prof. Dr. Parlak’ın, 14 Haziran 2007 tarihinde ise 6 savcıyla beraber yine aynı yerde yemek yediği, yemeğin parasının aynı hesap defterinde “Rektör Bey Teras Savılar 7 Kişi” şeklinde yazdığı; ancak hesabın ödendiğine dair fiş kesilmediği belirlendi.

11 Temmuz 2006 tarihinde Prof. Dr. Mesut Parlak’ın 10 kişilik Fatih Cumhuriyet Savcıları mensuplarıyla yediği yemeğin parasını da aynı şekilde ödemeyerek, devletin kesesinden ödenmesini sağlamış. 11 Temmuz 2006 tarihli hesap defterinde yemekle ilgili; “Rektör Bey ve Fatih Cumhuriyet Savcılığı Mensupları 11 kişi teras” yazılı olduğu ve hesabın ödendiğine dair fiş kesilmediği görülüyor. Rektör Parlak’ın 2008 yılındaki yemeklerinde ise hesap defterinde hiç ödeme yapmadığı görülüyor.

MUHABİRİMİZE NİYE KÜFRETTİĞİ BELLİ OLDU
İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, önceki gün hesaplardaki bu gariplikleri sormak üzere kendisini arayan muhabirimize sinirlenip ağzını bozmuştu. Küplere binen Parlak, öfkesine yenilerek muhabirimiz Hüseyin Kulaoğlu’na hakaretler savurup, küfretmişti. Konuyla ilgili ulaştığımız Restaurantlar Sorumlusu Hasan Özdemir ise eski Rektör Mesut Parlak’ın her geldiğinde yediği yemeklerin paralarını ödediğini iddia etti. Hesap defterindeki kayıtlar Hasan Özdemir’in iddiasını yalanladı. Hesap defterinde Mesut Parlak’ın yediği yemeklerin fişinin kesilmediği ve ödemesinin yapılmadığı görülüyor.

HÜSEYİN KULAOĞLU /VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.