Erdoğan'dan tarihi ifşaat !

Erdoğan'dan tarihi ifşaat !
İşte Başbakan Erdoğan'ın, İsrail'in en yetkili ağzından dinlediği cümle...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail'in en yetkili ağzı söylemişir. Gerektiğinde ismini de açıklarım. Eğer biz serbest bırakacak olursak (Mahmud) Abbas bundan çok rahatsız olur. İyi de biz Abbas'ı memnun etmek için seçim yapmadık ki? Bunun sonucuna Abbas da katlanacak dünya da” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırılarıları konusunda, “Masum insanların hayatına karşı girişilen saldırıların tasvip edilecek bir yanı olamayacağını, meşruiyeti olamayacağını” söyledi.

Brüksel'de Avrupa Politika Merkezinde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin bölgesindeki tüm ülkelerle diyaloğu olan belki tek ülke konumunda bulunduğunu belirterek tüm bölgesel sorunların çözümüne aktif katkı yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda Suriye-İsrail dolaylı görüşmelerini, Gürcistan'daki çatışmaların ardından önerilen Kafkasya İstikrar ve İşbirliği platformunu, Balkanlar, Afganistan ve hatta Somali'de barış ve istikrar çabalarına yapılan katkıları hatırlatan Erdoğan, Gazze'de 3 hafta önce başlayan üzücü olaylarda da barış umudunu yitirmeden diplomatik çabaları yoğunlaştırdıklarını anlattı.

"KARAKOL VURDUK DEDİLER AMA KADIN VE ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜLDÜ"

Yaklaşık bir buçuk milyon insanın yaşadığı Gazze'nin dünyanın nüfus yoğunluğu açısından en başta gelen bölgelerinden biri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, buraya yapılacak herhangi bir silahlı müdahalenin sivil ölümlerine yol açmaya oldukça müsait özelliğine dikkat çekti.

“Karakollar vurduk, deniyor. Ama malesef karakollar yerine çocuklar kadınlar vuruldu” diyen Erdoğan, “Masum insanların hayatına karşı girişilen hiçbir saldırının tasvip edilecek bir yanı olamaz, meşruiyeti olamaz. Hangi dinden olursa olsun hangi mezhepten olursa olsun bunlara tahammül etmek, dayanmak mümkün değildir” şeklinde konuştu.

"İSRAİL, FİLİSTİN'E DEVLET OLARAK BAKMIYOR"

Erdoğan Batı Şeriayı ziyaret ettiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ramallah kapsısında yarım saat bekletildim. Neden diye soruldugunda 'güvenliğiniz için' dediler. Cevapları karşıdaki insanları da ikna edici oluyor. Bunu (güvenlik gerekçesini) çok daha ileriye götürecek olursak bir sandık domates sokacak olsanız bunun İsrail'in iznine tabi olduğunu bilmeniz gerekiyor” dedi.

“İki devletli çözüm diyor dünya peki uygulamaya gelince Filistin'e devlet olarak bakmayan İsrail'i görüyoruz” diyen Erdoğan, İsrail'in İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Cenevre Sözleşmesini ihlal etmesine de gereken tepkinin gösterilmediğine işaret etti.

"HAMAS SEÇİM KAZANARAK İKTİDARA GELEN BİR PARTİ"

Hamas'ın Filistin'de açık bir farkla seçim kazanarak iktidara geldiğini hatırlatan Erdoğan, “totaliter mantığın egemen olduğu bir bölgede sandıktan çıkan iradeye saygı gösterilmesini” istedi.

Bu yapılmazsa demokrasinin yara alacağı ve güdümlü demokrasi haline geleceği uyarısında bulunan Erdoğan, İsrail'in, milletvekilleri dahil Hamas'ın seçilmiş temsilcilerini hapse atmasının demokrasiyle bağdaşmayacağına vurgu yaptı.

İSRAİL, 'HAMASLILARI BIRAKIRSAK ABBAS RAHATSIZ OLUR' DEDİ

Erdoğan, “İsrail'in en yetkili ağzı söylemişir. Gerektiğinde ismini de açıklarım. Eğer biz serbest bırakacak olursak (Mahmud) Abbas bundan çok rahatsız olur. İyi de biz Abbas'ı memnun etmek için seçim yapmadık ki? Bunun sonucuna Abbas da katlanacak dünya da” dedi.

Başbakan Erdoğan, biz de Türkiye'de seçim kazandık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış biri (başbakanlık) yapamaz dediler. Dedikleri gibi olmadı” şeklinde konuştu.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.