Mesut Yılmaz'a şok suçlama!

Mesut Yılmaz'a şok suçlama!
"Mesut Yılmaz, Ergenekon'un peşine düşen Tantan'ı engelledi."

MESUT YILMAZ'IN BURNU NEDEN KIRILDI-FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yeniçağ gazetesi yazarı Behiç Kılıç, İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'ın 2001 yılında Ergenekon Terör Örgütü'nün (ETÖ) peşine düştüğünü ancak dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın engellediğini öne sürdü. Kılıç, bugün kü köşe yazısında Tuncay Güney'in 2001 yılında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ETÖ'yü anlattığını hatırlatarak şunları söylüyor:

"Bu köşede dün 'Başbakan Ecevit... Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, H.Hüsamettin Özkan ve Mesut Yılmaz. İçişleri Bakanı Saadettin Tantan...' diye sıralamış ve 'Organize'deki ifadeden haberdar olamadılar mı!?' diye sormuştuk.. Olayları 'yakın yaşayan' bir uzmandan 'Tantan'ı istifaya bu yol götürdü' bilgisi geldi... Şöyle olmuş.. İçişleri Bakanı Tantan, 'garip sorguyu' tespit ettikten sonra işin peşine düşmüş... Görmüş ki, meselenin üstünde kendi liderinin zırhı var!.. Kimseyi görevden alamadığı gibi, istifaya sürüklenmiş... Yani Enerji Operasyonu ile üzerine gelenler, bu 'sorguyu da sorgulamasına' hiç tahammül edememişler..."

Hatırlanacağı gibi Tantan, 2001 yılında İçişleri Bakanı iken ANAP milletvekili idi. ANASOL-M koalisyonunda ANAP lideri ise Mesut Yılmaz idi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.