‘Serter ilkesizlik abidesi’

‘Serter ilkesizlik abidesi’
Türk Solu dergisi, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın türban açılımına destek vermesini eleştirdi.

Derginin son sayısında Ali Özsoy imzasıyla “Her dönemin kadını türbana nasıl ikna oldu...” başlıklı bir yazı kaleme alındı. Yazıda Serter’in bir dönem türbanlılar için ikna odaları kurduğu, bugün ise Atatürkçüleri iknaya çalıştığına vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi: 

“Nur Serter, bir ilkesizlik abidesidir. Şimdi Baykal'ın yakın çevresinde bulunabilmek ve kendisi için çok önemli olan milletvekili dokunulmazlığını bir dönem daha uzatabilmek için CHP'nin türban açılımını sonuna kadar destekliyor. Madem türban laikliğe aykırı değildi, neden Cumhuriyet Mitinglerinin başına geçtiniz? Yoksa tek amacınız halkı frenlemek miydi? Oysa Necla Arat en azından karşı çıktı. Ancak Serter hızlı dönüşür. Bakın eskiden ikna odalarında türbanlıları laik olmaya ikna eden hızlı ‘Atatürkçü’ şimdi Atatürkçüleri nasıl türbana ikna etmeye çalışıyor: ‘Ben bu olayın CHP'nin laiklik çizgisinden bir sapmaya yol açtığı görüşüne katılmıyorum. CHP bu olaydan önce olduğu gibi; her zaman laiklik ve cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkan bir parti olacaktır.’ ”

Serter’in türbana ikna olmasının kişilik yapısına uygun olduğunu da belirten Özsoy, “Eskiden rektörlük ve iktidar için Atatürkçü gençlere yapmadığını bırakmayan bir insanın, şimdi de Baykal'ın yakın çevresinde ve Meclis'te kalabilmek için 180 derece dönüşüm geçirmesi bizi şaşırtmıyor” diyor. 

ALEMDAROĞLU’NUN YAKIN ARKADAŞI
Nur Serter, Ergenekon Terör Örgütü sanığı İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun yakın arkadaşı… Nur Serter, Ergenekon Terör Örgütü iddianamesinde ismi kodlanarak veriliyor. 
Ergenekon iddianamesinde, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun, İstanbul Üniversitesi'ni zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılandığı dava ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'i telefonla aradığı ve Danıştay 8. Daire üyesi Sıddık Yıldız'ı kastederek, “ ‘Siyasi görüşü' hemen hemen belli. Bi tanesi Sıddık denilen bi adam. Moğultay döneminde tayin edilmiş” dediği, CHP'li Fatma Nur Serter'in, söz konusu konuşmaya onay verdiği yer alıyor. Nur Serter, Tuncay Özkan’ın öncülüğünde yapılan Cumhuriyet Mitinglerinde ön saflarda yer almıştı. Nur Serter’in dokunulmazlığı kalktığı takdirde, Ergenekon yapılanmasındaki rolü açıkça ortaya çıkacak. 

YEŞİLTUNA: O YALNIZCA SAHİBİNİN SESİDİR
Türk Solu dergisi yazarı Serap Yeşiltuna da, Nur Serter’e ağır suçlamalarda bulunmuş ve “CHP omurgasızların partisi olmuştur. Yıllarca, İstanbul Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı olduğu dönem başta olmak üzere, çarşafa ve türbana karşı yırtınarak beyanatlar veren, çıktığı tüm televizyon programlarında, Cumhuriyet Mitinglerinde kürsülerden, türban yasağının önemini vurgulayan Nur Serter ne olmuştur da bugün Baykal’a sahip çıkmaktadır? Hiçbir şey olmamıştır. O yalnızca sahibinin sesidir” demişti.

KENAN KIRAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.