Çaresi bulundu! Tüm cihazları etkilemişti!

Çaresi bulundu! Tüm cihazları etkilemişti!
Intel, Meltdown ve Spectre tüm cihazları etkileyen güvenlik açıkları için çözüm buldu.

Intel, AMD ve ARM tarafından üretilen işlemcilerde fark edilen ve tüm cihazları etkileyen güvenlik açıkları için yamalar yayınlanmaya başladı. Intel, modern işlemcilerinin yüzde 90 kadarını bu hafta korumaya almayı hedefliyor.

Google’ın dijital güvenlik laboratuvarları tarafından keşfedilen modern işlemci tasarımlarındaki kritik güvenlik açıklarının giderilmesi için Intel başta olmak üzere tüm teknoloji dünyası seferber oldu.

Intel, kendisinin yanı sıra AMD ve ARM tarafından üretilen işlemcileri etkileyen Meltdown ve Spectre güvenlik açıkları için yamalar yayınlamaya başladı.

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi konumundaki Intel, yayınladığı güncellemelerin son beş yıl içerisinde sattığı işlemcilerin büyük çoğunluğundaki potansiyel tehdidi gidereceği görüşünde.

Şirketten yapılan açıklamada, bu hafta içerisinde yayınlanan ve yayınlanacak tüm yamalar, güvenlik açıklarından etkilenen işlemcilerin yüzde 90’ının korunaklı hale getirileceği belirtildi.

İşletim sistemlerinin işlemcilerle girdiği etkileşim şeklini kullanarak bilgisayar, tablet ve telefonlara sızılmasına olanak tanıyan Meltdown ve Spectre, sunucular ve iş istasyonları gibi kurumsal ürünleri de etkiledi.

Intel’insöz konusu güvenlik açıkları için geliştirdiği çözüm yöntemi, kernel ile işlemciler arasındaki iletişimi sınırlandırmaktan geçiyor ancak bu yöntemin işlemci hızlarında dramatik düşüşlere sebep olması bekleniyor.

The New York Times gazetesi, söz konusu performans düşüşünün yüzde 30 seviyesinde olacağını belirtirken, Intel bu iddiayı reddederek çoğu kullanıcının yavaşlamayı fark bile etmeyeceğini duyurdu.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.