İsrail savaş suçlusu!

İsrail savaş suçlusu!
İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İran İslâmi Danışma Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Boroujerdi, Gazze’de katliam yapan terör devleti İsrail’in Savaş

Gazze’de terör estiren Siyonist İsrail’e tepkiler sürerken, İran, İsrail’in Savaş Suçları Mahkemesinde mahkûm edilmesini istedi. İran İslâmi Danışma Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Boroujerdi, İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türk yetkililer ile önemli temaslar gerçekleştirdiğini belirterek, “Türkiye ile olan 10 milyar dolarlık ticari ilişkilerimizi 20 milyar dolara çıkarmak istiyoruz” dedi.

İsrail’in Filistin’de yıllardır cinayet işlediğini belirten Boroujerdi, “İsrail tamamen Gazze’den çekilmelidir. Siyonist İsrail’in Filistin’de işlediği soykırım suçundan bütün dünya halkları rahatsız. Bu katliamlara bildiri yayınlayarak tepki gösterilemez. Siyonist İsrail, Bosna’da olduğu gibi Savaş Suçları Mahkemesinde mahkûm edilmelidir. BM Güvenlik Konseyi, fosfor ve yasadışı bombaları atan İsrail’i rapor ederek dünyaya göstermelidir. Gazze’deki insan hakları ihlalleri belgelere geçirilmelidir” dedi.

“İSRAİL’İN ATEŞKES KARARI BİR YENİLGİDİR”
Gazze halkının meşru savunma hakkını kullandığını kaydeden Boroujerdi, “Katliama maruz kalan ve ülkelerini savunan Gazze halkının mücadelesi meşru savunmadır. İsrail, daha önce de yaptığı hatalarını tekrarlamaktadır. İsrail bu son saldırılarla bir kez daha yenilmiştir. İsrail’in ateşkes kararı bir yenilgidir. Lübnan’da Hizbullah’a yenilmişti. Gazze’de de Hamas’a yenilmiştir. Siyonist güçlerin yenilmezlik miti bir defa daha ortadan kaldırılmıştır. Siyonistlerin nükleer bombalar, misket ve fosfor bombalarına rağmen, Gazze halkının iradesi galip gelmiştir” diye konuştu.

“AMBARGO DERHAL KALDIRILMALI”
İran’ın Filistin halkına yönelik yardımları esirgemeden sürdürdüğünü kaydeden Boroujerdi, şunları söyledi: “Duyarlı halkımızın desteğiyle topladığımız yardımları Gazze halkına gönderdik. İsrail’in engelleme girişimlerine rağmen çabalarımız sürdü. Bundan sonra da sürecek. Bugün herkesin Gazze halkına yardım etme günüdür. Halk Hamas’ı tercih etmiştir. Eğer demokrasi ve insan haklarına değer veriyorlarsa ekonomik abluka derhal kaldırılmalıdır. Bütün Gazze’ye geçiş yolları açılmalı. Binlerce yaralı var. Yakılan ve yıkılan evler var. Gazze’nin tekrar yapılanması için bütün İslâm dünyası destek vermelidir.”

“ABBAS SIRADAN BİRİSİDİR”
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Boroujerdi, ABD’de başkanlık koltuğunda oturan Barak Obama’dan politika değişikliği beklentisiyle ilgili soruya “Tüm dünyanın bir değişim beklentisi var. Sadece slogan atmak yetmez, somut girişimlerde bulunulmalıdır. Obama tarihi bir sınavla karşı karşıyadır. Umarım Bush’un hatalarını tekrarlamaz” diye cevapladı. “Abbas’a yönelik karşı politikanız nedir? sorusuna ise “Abbas kimdir? Abbas, görev süresi bir hafta önce dolmuş olan Filistin halkını temsil etmeyen sıradan birisidir. Böyle birisini söz konusu bile yapmak doğru değildir” diye konuştu.

HASAN TOSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.