Türkiye-ABD arasında kritik görüşme

Türkiye-ABD arasında kritik görüşme
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Tillerson'la görüştü. Çavuşoğlu-Tillerson görüşmesi Kanada'da yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada'nın Vancouver kentinde Kore Yarımadasının Güvenlik ve İstikrarı Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Vancouver Convention Center'daki zirvenin açılışı, katılımcı ülkelerin dışişleri bakanlarının hazır bulunduğu ortak basın toplantısı ile gerçekleştirildi.

TİLLERSON İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

Vancouver'daki Kuzey Kore zirvesine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

CİDDİ KARŞILIĞI OLUR

Görüşme sonrası konuşan Çavuşoğlu, "Tillerson'a, SDG bünyesinde bir sınır ordusu kurulursa çok ciddi karşılığı olur dedik" açıklamasında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, ABD Savunma Bakanı James Mattis ile de görüşme yaptı. Mattis'in Çavuşoğluna konuyu yakından takip edip ve Türkiye ile temas halinde olacağını ilettiğini ve SDG bnyesinde 30 bin kişilik ordu kurulacağı haberlerine inanılmaması gerektiğini söylediği belirtildi

AFRİN İLE SINIRLI DEĞİL

Çavuşoğlu operasyonla ilgili olarak da "Atacağımız adımlar Afrin ile sınırlı kalmaz. Burada Menbiç ve Fırat'ın doğusu da var" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.