KİT taşeronlarına müjde

KİT taşeronlarına müjde
Kadro kapsamı dışında bırakılan KİT’lerdeki taşeron işçiler için formül arayışları sürerken, Başbakan Yıldırım’ın partisinin kapalı grup toplantısında “Bunları kıdem durumlarını da dikkate alarak etap etap kendi kadrolarına geçireceğiz” dediği öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın, KİT’lerdeki 50 bin taşeron işçisinin, kıdem durumları da dikkate alınarak etap etap kendi kadrolarına geçirileceğini açıkladığı öğrenildi.

Ak Parti’nin dünkü kapalı grup toplantısı Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda kadro kapsamına alınan taşeron işçiler ve taşeron sözleşmelerine ilişkin bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Soru yanıt bölümünde söz alan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, seçim bölgesinde de tepkilere yol açan KİT’lerdeki taşeron işçilerin KHK ile yapılan düzenleme dışında bırakılması konusunu gündeme getirdi. Başbakan’a, Kırıkkale’ye geldiğinde kendisinin ardından da önceki gün Erdoğan’ın bu konuyla ilgili açıklamalar yaptıklarını anımsatan Can, “’Taşeronlar kendi bünyelerinde çalışacaklar’, ‘aracıları aradan çekeceğiz’ denildi. İnsanlarda beklenti oluştu” diyerek, sorunun nasıl çözüleceğini sordu. Bazı vekiller de KHK ile yapılan düzenleme ile kamuda taşeron olarak çalışan işçilerden doğum ve askerlikgibi nedenlerle işbaşında olmayanların yerine geçici istihdam edilenlerin dahi kadroya alındığını belirterek, bunun haksızlık olduğunu ifade ettiler.

Hazine’den izin

Bunun üzerine Sarıeroğlu, milletvekili arkadaşlarıyla konuyu görüştüğünü belirterek, “Bu konuyla ilgili ayrı bir çalışma” yapılacağını ifade etti. Devreye giren Yıldırım ise Sarıeroğlu’ndan daha net konuştu. Yıldırım’ın, “Bunları herhalde Hazine’den izin çıkarıp, kıdem durumlarını vesaireyi de dikkate alarak etap etap kendi kadrolarına geçireceğiz” açıklamasını yaptığı öğrenildi.

Yıldırım’ın bu açıklaması, Hazine Müsteşarlığı’ndan yardım alan KİT’ler için ilave personel alımında Hazine Müsteşarlığı’ndan izin alınması konusundaki sınırlamanın kaldırılacağı ve KİT’lerdeki taşeron işçilerin bu sayede zaman içerisinde KİT kadrolarına alınacağı, özelleştirme durumunda ise kadroya geçirilmiş personelin kamu havuzuna aktarılacağı şeklinde yorumlandı.  

‘Hazine kadro verecek’

Yıldırım, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin ödül töreninde gazetecilerin  KİT’lerde çalışan taşeronlara kadro verilip verilmeyeceğine ilişkin olarak, “KİT’lerin mülkiyeti hazineye ait. Hazine bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında. Bu kadrolarada uzun süredir bu KİT’lere hizmet eden taşeron diye tabir edilen vasıflı eleman istihdam edilecek. Öncelikli olarak bu kadrolardan yararlanmış olacak böylece oradaki sorunda çözülmüş olacak” açıklamasında bulundu.

‘Kurumsal kimlikler korunacak’

Başbakan Yıldırım, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin ödül töreninde yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

MİLLİ MUTABAKAT: (Yarınki ittifak buluşması) Uzun uzadıya olacak bir iş yok ortada. Milli mutabakat. Yani partilerin A, B, C, D, isim vermeyelim. Partilerin kendi kurumsal kimliklerini, amblemlerini muhafaza ederek birlikte seçime gitmeleridir. İşin esası bu.

TERÖRİSTLERLE ORDU KURUYORLAR: NATO içinde bizimle beraber aynı masa etrafında oturanlar bize karşı alenen terör faliyeti yürütenlerle bir olup bir ordu kuruyorlar. NATO’nun sınırları Türkiye’nin güney sınırlarıdır. NATO’nun sınırlarını korumak terör gruplarına mı kaldı? Biz kendi sınırımızı koruruz, ülkemize her türlü yönelecek bu terör faaliyetlerinin de üstesinden gelmesini biliriz.

İttifak için ilk görüşme bugün

Ak Parti ile MHP arasında seçimlerde resmi ittifaka imkan tanıyacak düzenleme konusunda müzakere ve çalışmaları yürütmek üzere oluşturulan ortak komisyon ilk toplantısını bugün saat 15.30’da Meclis’te yapacak. Her partiden 3’er ismin yer alacağı komisyon için Ak Parti TBMM AnayasaKomisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Partis Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı görevlendirirken, MHP’nin üyeleri ise Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve İstanbulMilletvekili İsmail Faruk Aksu olarak belirlenmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.