Terör İncirlik’ten yükseliyor

Terör İncirlik’ten yükseliyor
Alttan alta besleyip büyüttüğü terör örgütlerini artık aleni şekilde destekleyen ABD, binlerce tır dolusu silah ve teçhizat sevkiyatının ardından şimdi de terör ordusu oluşturuyor.

 İşin acı tarafı ise meydana getirilecek olan terör ordusuna en büyük desteğin topraklarımızdaki “terör yuvası” İncirlik’ten sağlanacak olması. Millî Gazete bugünkü sayısında yayınladığı haberde daha önce defalarca söyledikleri gibi bir daha uyardıklarının çağrısını yaparak “İncirlik kapanmadan terör bitirilemez!” ifadesine yer verildi.

ABD, TERÖRE DESTEK VERMİYORMUŞ POZUNDA!

ABD öncülüğündeki koalisyon(!), DEAŞ’a karşı savaş bahanesiyle Suriye’yi bölüp ülkeyi boşaltırken, bölgede kendi güdümünde bir terör oluşumu için de uygun ortam oluşturdu. ABD, Suriye’nin Türkiye ve Irak sınırlarında PKK’nın uzantısı DSG ile birlikte 30 bin kişilik yeni güç kuruyor.

“PENTAGON ENGEL OLMAYACAK”

AA, 9 Ocak’ta “Pentagon ile CIA’nın Kuzey Ordusu adı altında YPG’yi eğittiğine” dair bir haber yayımlamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “TSK, Afrin ve Münbiçmeselesini halledecektir. Harekât her an başlayabilir” demişti. ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Ryan Dillon da, dünkü basın toplantısında Türkiye’nin muhtemel Afrin harekâtına Pentagon’un engel olmayacağı mesajını verdi.

ABD 39’uncu Kanat Komutanlığı’nın da bulunduğu İncirlik Üssü’nde, gün içinde uçuş hareketliliği olmadı. Merkez Sarıçam ilçesinde bulunan üste, askeri ve sivil taşıtlarla rutin görevler yürütüldü. ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 11 kargo uçağının, apronda ve park yerlerinde olduğu gözlendi. ABD’li bazı askeri görevlilerin, kargo uçaklarının etrafında çalışması da dikkat çekti. Üs bölgesinde savaş

“YPG’Yİ DESTEKLEYEN UÇAKLAR TÜRKİYE’DEN KALKIYOR”

2008-2010 döneminde Ankara’da büyükelçilik yapan James Jeffrey katıldığı bir panelde, YPG’yi destekleyen ABD uçaklarının büyük oranda Türkiye’deki üslerden kalktığını ifade etti. Jeffrey, Erdoğan’ın aslında bölgedeki istikrarsızlığın Rusya ve İran’dan kaynaklandığının farkında olduğunu öne sürdü. Eski elçiye göre Suriye’deki ateşkes ihlalleri, Rusya ve İran’dan endişe duyan Türkiye’yi “Amerikan kampına itiyor.” Jeffrey “Erdoğan ve çoğu Türk, ABD’den ne kadar bağımsız olduklarını göstermek istiyor ama yine de ayrılmıyorlar”dedi.

Jeffrey şunları söyledi: “Amerika PKK bağlantılı grubun öncülüğündeki güce destek veriyor, Türkiye buna her gün tepki gösteriyor, ama bu gücü destekleyen uçaklar büyük oranda Türkiye’deki üslerden kalkıyor. Erdoğan buna her gün izin veriyor. Erdoğan’ın aslında neler yaptığına bakıldığında, işbirliği açısından muazzam bir alan var.”

PYD SİVİLLERE SALDIRIYOR

Suriye’de ABD destekli terör örgütü PYD/PKK, işgal ettiği Afrin ilçesinden, Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) kontrolündeki Azez ilçesindeki sivil yerleşimlere havan topu saldırısı düzenledi. İlçedeki sivil yerleşimleri hedef alan saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

İNCİRLİK’İN DESTEĞİNİ ARTIK GİZLEMİYORLAR

İncirlik’in, ‘90’lı yıllardan itibaren Çekiç Güç bahanesiyle PKK’ya sağladığı yardımlar gündemden hiç düşmezken, 27 Temmuz 2015’’te dönemin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin açıklamaları bunu teyit etmişti. Kirby, açıklamasında, “İncirlik başta olmak üzere Türkiye’de bulunan üslerimiz sayesinde YPG’ye en hızlı şekilde havadan destek vereceğiz” ifadesini kullanmıştı. Yahudi kuruluşu CFR’de konuşan Amerika’nın eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de, “ABD, DEAŞ’a karşı savaşta PKK bağlantılı grubun öncülüğündeki güce destek veriyor, Türkiye buna her gün tepki gösteriyor ama bu gücü destekleyen uçaklar büyük oranda Türkiye’deki üslerden kalkıyor” dedi.

İNCİRLİK'TE KARGO UÇAĞI YOĞUNLUĞU

İncirlik Üssü’nde, dün ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 11 kargo uçağının, apronda ve park yerlerinde olduğu gözlendi. ABD’li bazı askeri görevlilerin, kargo uçaklarının etrafında çalışması da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.