Binlerce çalışan Bakanlar Kurulu kararını bekliyor

Binlerce çalışan Bakanlar Kurulu kararını bekliyor
Hükümetin yaptığı düzenlemeyle 4/C statüsünden 4/B statüsüne geçirilen yaklaşık 26 bin çalışan, kurumlarındaki pozisyonlarının belirleneceği Bakanlar Kurulu kararını bekliyor.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olağanüstü hal kapsamında yayımlanan "696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname" ile kamuda 4/C statüsünde çalışanların 4/B statüsüne geçirildiğini anımsattı.

Uygulamaya 2 Ocak itibarıyla giren düzenlemenin, özelleştirilen kurum ve kuruluşlardan gelen 23 bin ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Yüksek Seçim Kurulundaki 3 bin çalışan olmak üzere toplam 26 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirten Tonbul, şunları kaydetti:

"4/C'den 4/B'ye geçen çalışanlar için kanun hükmünde kararname kadar 3 ay içerisinde yayımlanması gereken Bakanlar Kurulu kararı da önemli. Çünkü, bu arkadaşların kurumlarındaki pozisyonları Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek. 4/C'den 4/B'ye geçenler Bakanlar Kurulu kararı çıkana kadar eski maaşlarını almaya devam edecek. Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra bu arkadaşlarımıza fark tazminatları geriye doğru ödenecek."

"Mart ayındaki KPDK'de taleplerimizi gündeme getireceğiz"

Tonbul, Memur-Sen olarak 4/C'lilerin 4/B statüsüne geçirilmesinin takipçisi oldukları gibi ilgili Bakanlar Kurulunun da takipçisi olacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"4/C statüsünün tamamen tarihe karışmasından ötürü memnuniyet duyuyoruz. Bu adımın atılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu aşamadan sonra 4/C statüsünden 4/B statüsüne geçirilenlerin hem mali yönden hem de sosyal yönden daha iyi koşullarda çalışmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sosyal haklarda nasıl iyileştirmeler yapılacağı, tayin, terfi ve atamalar ile kurumlar arasında geçişler gibi hususları yakından takip edeceğiz. Mart ayında toplanacak Kamu Personel Danışma Kurulunda (KPDK) bu konudaki talep ve düşüncelerimizi gündeme getireceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.