Hawaii’deki skandalın boyutları büyüyor!

Hawaii’deki skandalın boyutları büyüyor!
Hawaii’de yanlış füze alarmı skandalının ardından şimdi de, Acil Durum Dairesi'nin şifrelerinden birinin Temmuz ayında yanlışlıkla yayımlandığı ortaya çıktı.

ABD’nin Hawaii eyaletindeki yanlış acil durum uyarısının yankıları sürerken, olay araştırıldıkça yeni skandal detaylar ortaya çıkıyor. Son olarak, alarmı yayımlayan Hawaii Acil Durum Dairesi’nin sistemine giriş için gerekli şifrenin Temmuz ayında yanlışlıkla yayımlandığı bildirildi.

Olayla ilgilenen Twitter kullanıcıları, bir haber için poz veren görevlinin fotoğrafının arka planına dikkatlice baktı ve adamın bilgisayarına yapıştırılmış kâğıtta şifreyi gördü. Ayrıca yandaki monitördeki bir diğer kâğıtta da, bilgisayarı kullanan kişinin sistemden çıkış yapması gerektiğini hatırlatan bir not görüldü.

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından; Hawaii Acil Durum Dairesi’nin sözcüsü, şifrenin doğru olduğunu, ancak acil durum uyarısı yayımlayan bilgisayarlarla alakası olmadığını ve artık kullanılmadığına inandığını söyledi. Ancak Temmuz ayında yayımlanan bu fotoğraf, dairenin güvenliğiyle ilgili soru işaretlerini artırdı.

Arayüz de facia!

Daha önce de alarm sisteminin arayüzünün neye benzediğine dair fotoğraflar yayımlanmış ve bunlar da büyük tartışma yaratmıştı.

Hawaii'de, 13 Ocak'ta, bir balistik füzenin adaya yöneldiğine dair verilen yanlış acil durum uyarısı vatandaşlar arasında panik yaratmıştı. Adalıların cep telefonlarına sabah saatlerinde acil uyarı koduyla "Hawaii'ye yönelik balistik füze tehdidi. Derhal sığınak arayın. Bu bir tatbikat değildir"  bilgisi gönderilmişti.

Hawaii Acil Durum Dairesi Sözcüsü Richard Repoza, telefonlara gönderilen uyarının yanlış alarm olduğunu açıklarken olayın soruşturulduğunu söylemişti.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.