İflas eden firmadan şaşırtan hareket!

İflas eden firmadan şaşırtan hareket!
Almanya'nın ikinci ve Avrupa'nın yedinci büyük uçak şirketi Air Berlin, 2008 yılından bu yana yaşadığı ekonomik sıkıntılara daha fazla dayanamayarak iflasını vermişti.

Yaşadığı zarar nedeniyle geçtiğimiz Ağustos ayında iflas eden Air Berlin'in uçaklarının içinde kullanılan malzemeler, açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu. Açık artırmaya katılım Pazartesi günü başladı, 1 Şubat günü sona erecek. Satışların sonuçları ise 1 Şubat Perşembe günü açıklanacak.

UÇAK KOLTUĞU BİN 700 EURO

Bussiness sınıf uçak koltuğu bin 700 euro'dan, ekonomi sınıfı uçak kıltuğu 900 eurodan, trolley (servis arabası) bin 788 euro, büyük Air Berlin uçağı maketi ise 6 bin eurodan satılıyor. Malzemeler buradagösteriliyor.

8 BİN 481 ÇALIŞANI VARDI

Air Berlin'den yapılan açıklamana şirketin en büyük ortaklarından Etihad'ın Air Berlin'e daha fazla kaynak aktaramayacağını açıklaması üzerine şirketin iflasa gittiği ve şirketin toplam borcunun 1.2 milyar euro olduğu bildirilmişti. Firmanın toplamda 8 bin 481 çalışanı, 122 uçağı bulunan 2016 yılında 29 milyon yolcu taşıyan Air Berlin geçtiğimiz Ağustos ayında iflas etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.