Resmen açıklandı! İşte Türkiye'nin logo ve sloganı

Resmen açıklandı! İşte Türkiye'nin logo ve sloganı
Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2024 adaylığını Riva'da düzenlenen resmi törenle duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF yönetim kurulu üyeleri ve bazı kulüp başkanlarının katıldığı toplantıda EURO 2024 adaylığı için resmi slogan ve logo açıklandı.

Türkiye'nin EURO 2024 adaylık sloganı: 'Share Together / Birlikte Paylaşalım' oldu.

İlk olarak söz alan TFF Başkanı Yıldırım Demirören; "Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği çok büyük. Ona buradan teşekkür ediyorum.Pes etmedik ve  4. kez Avrupa şampiyonası için aday oldu. TFF, vizyonu ve gücüyle futbolu Avrupa seviyesine taşıyabilecek durumdadır. Hedefimiz, 2024'ü unutulmaz kılmaktır" sözlerini kullandı.

En büyük kozumuz yatırımlarımız

"Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın, UEFA'nın istediği tüm garantileri vermesi, bu yarışta en büyük avantajımız olacak. Bir diğer önemli kozumuz ise genç, modern ve enerjik stadyumlarımız..."

"Futbol alt yapı yatırımında dünyaya örnek ülkeyiz. O kadar görkemli stadyumlar yaptık ki, UEFA 2019 Süper Kupa'yı bize verdi, 2020 Şampiyonlar Ligi finaline adayız… güçlüyüz, o finali de alacağız"

Bakan Bak: 'Cumhurbaşkanımız çok istiyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise; "Heyecanlıyız ve gururluyuz çünkü yaptığımız tesisler bizleri gururlandırıyor. Standartları görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen biri. O da bunu çok istiyor. İnanıyoruz ve başaracağız." diye konuştu.

Resmi site yayında

Türkiye'nin adaylık süreci hakkındaki tüm gelişmeleri Türk ve Avrupa kamuoyu ile paylaşmak için adaylığın web sayfası www.euro2024adayiturkiye.com Türkçe ve İngilizce içerikle hizmete girdi. EURO 2024'ün düzenleneceği şehirlerimizi tanıtımının da yer aldığı site ile Türkiye'nin adaylık süreci tüm dünyayla paylaşılacak.

9 kent 10 stadyum

Türkiye'nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri adaylık dosyasında yer alacak şehir ve stadyumlar şöyle:

İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu), Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Antalya (Antalya Stadyumu), Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum), Gaziantep (Gaziantep Stadyumu), Konya (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi), Kocaeli (Yeni Stadyum), Ankara (Yeni Stadyum).

Adaylık süreci

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık süreci ile ilgili bugüne kadar yaşanan ve bundan sonra izlenecek takvim şöyle:

9 Aralık 2016 UEFA'nın resmi başvuru isteklerini üye ülke federasyonlarına göndermesi

3 Mart 2017 Üye ülke federasyonları için katılım mektuplarını son gönderim tarihi

10 Mart 2017 Aday ülkelerin UEFA tarafından ilan edilmesi

17 Mart 2017 Başvuru sahipleri için başvuru koşullarının sağlanması

27-28 Nisan 2017 Başvuru sahipleri için çalıştay

27 Nisan 2018 Başvuru dokümanlarının UEFA'ya gönderilmesi için son tarih

Eylül 2018 UEFA EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkenin seçilmesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.