Başbakan açıkladı: Tedbirleri artırıyoruz!

Başbakan açıkladı: Tedbirleri artırıyoruz!
Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelede gelinen noktanın önemine vurgu yaparak Türkiye'ye karşı saldırıların karşılığının verildiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) araç teslim töreninde konuştu. Konuşmasında terörle mücadele vurgusu yapan Başbakan Yıldırım, "Terör bakımından büyük zorluklar yaşıyoruz yıllardır devam ediyor mücadelemiz. Son iki yılda teröre karşı savunma değil taarruz yaklaşımız ile devlet otoritesi tamamen sağlanmış durumda. Bu yetmez sınırlarımızda takip sistemlerini artırıyoruz. Sınırlarımız ötesinden gelen saldırılara karşı gerekli karşılığı veriyoruz." ifadelerini kullandı.



Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Ülkemiz bütün milli yardımlarda milli gelirine kıyasla en fazla cömertlik gösteren ülke ünvanına sahip. AFAD, TİKA, Kızılay gibi yardım kuruluşlarımızla ulaşılamayan coğrafyalara ulaşıp yardımlarımızı götürdük, bu bizim için büyük bir gurur.Bazen ileri geri laflar ediliyor, 'Suriyelilere neden bu kadar yardım yapılıyor' diye. Biraz empati yapmak zorundayız.Bu insanlara kapımızı kapatamayız. Bu insanlar savaş bitince ülkelerine dönecek.

TÜRKİYE'NİN DEPREM HARİTASI GÜNCELLENDİ

Türkiye'nin deprem haritası güncellendi. Artık nerede büyük depremler olabilir, bunları biliyoruz.Deprem değil, tedbirsizlik öldürür. Ne yapacağını bilmiyorsanız sıkıntı var demektir.Daha önce bunun senaryosunu defalarca provasını yapmadıysanız panik olursunuz. Panik olunca da elinizde ne kadar imkan olursa olsun kullanamazsınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.