Mersin'de ele geçirildi! Vatandaşa yedireceklerdi

Mersin'de ele geçirildi! Vatandaşa yedireceklerdi
Mersin'de Akdeniz Belediyesi zabıta ekiplerince bir iş yerinde yapılan kontrollerde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 80 kilo kokmuş ve bozulmuş tavuk eti ele geçirildi.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki bir iş yerinde yaptıkları denetimde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış tavuk etleri, tavuk derisi ve kuyruk yağından oluşan yaklaşık 80 kilogram kokmuş et ele geçirdi. Ruhsatsız ve kaçak çalışan iş yerinin Suriye uyruklu Abdulrazzak Menle K. tarafından işletildiği öğrenildi.



Zabıta ekiplerinin denetimi sırasında iş yerinde kilolarca tavuk eti ve derisinin yerlere konulan leğenler içerisinde koyun yağlarıyla karıştırıldığı ve kıyma olarak piyasaya sürülmeye çalışıldığı anlaşıldı. Zabıta ekiplerinin Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğüne haber verilmesi üzerine iş yerine gelen veteriner hekim, yaptığı kontrollerde yaklaşık 80 kilogram etin menşeinin belli olmadığı ve kokuşmuş olması sebebiyle insanların tüketimine sunulmasının sağlık açısından ciddi riskler doğuracağı yönünde tutanak hazırladı. Zabıta ekipleri tarafından iş yerinin kapısı mühürlenerek, hakkında tutanak tutulan iş yeri faaliyetten men edildi. İş yeri sahibi hakkında yasal işlem başlatılırken, kokmuş tavuk eti, derisi ve koyun yağlarından oluşan 80 kilo ete de el konularak imha edildi.
 

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halkın sağlığı ile oynayanlara karşı müsamaha göstermeyeceklerini belirtti. Pamuk, zabıta ekiplerinin denetimlerinin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Tarihi geçmiş bozuk gıdaların insan sağlığına geri dönüşümü mümkün olmayan büyük zararlar verebileceğine dikkat çeken Pamuk, güvenilir bulmadıkları iş yerlerinden gıda alışverişi yapmamaları ve yemek yememeleri konusunda vatandaşları uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.