Zeytin Dalı operasyonu bir mesajdır!

Zeytin Dalı operasyonu bir mesajdır!
TSK'nın teröristlere karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı on binlerce kilometre uzaktan gelip bölgenin kaderini tayin eden ülkelere bir mesaj olarak yorumlandı.

TSK’nın başlattığı ve bütün taraflara huzur getirecek Afrin Operasyonu bir savaş değildir, bilakis ifade edildiği gibi bir ‘zeytin dalı’ uzatmaktır.

Bugünkü şartlarda kaçınılması mümkün olmayan bir zarurettir. Suriye’ye, Suriye’deki mazlumlara, Kürtlere, Araplara ve bölgede yaşayan herkese Türkiye’nin uzatılan bir zeytin dalıdır. Elbette gönlümüz bu zeytin dalının daha farklı şartlar altında uzatılmasından yana idi, ama maalesef yanı başındakiler ile anlaşmak, birlikte yaşama imkânlarını araştırmak, binlerce yıllık tarihi referans almak dururken; binlerce kilometre öteden gelenlerin ambalajlı laflarına kananlar yüzünden bugün bu zeytin dalı bir çelenk gibi değil, bir çelik gibi sunulmuştur.

Zeytin Dalı Operasyonu öncelikle sözde müttefikimiz olan ABD’ye ve bozguncu sözde ordusuna ve tabii ki tam olarak nerede duracağına karar verememiş Rusya’ya bir mesajdır. Elbette birinci hedefi Türkiye’nin sınırında konuşlanan terör örgütlerini bertaraf etmeyi amaçlayan bu harekât aynı zamanda artık on binlerce kilometre uzaktan gelip bölgenin kaderinin tayin edilemeyeceğinin de bir mesajıdır.

KAPALI KAPILAR ARDINDAN BÖLGE HALKININ KADERİNİ TAYİN EDİYORLAR

Bugün yaşanan başka bir şey değildir. Kapalı kapılar ardında bölge halklarının kaderi tayin edilmeye çalışılmaktadır. Nitekim başkasının paralı askeri olanlar yüzünden medeniyetlerin beşiği bölgemiz huzurdan yoksun kalmıştır. Ama artık talihin döndüğü andır. Türkiye’nin dünyaya bir mesajı vardır ve bu mesaj yüzyıldır bölgede yaşanan acıların dindirilmesi için ilk müsekkin olacaktır.

ZEYTİN DALI HAREKATI MEYDAN OKUMAKTIR

Zeytin Dalı Harekâtı, nerede ise yüzyıldır bölgemizde galip ve gasıp olanın haklı gösterildiği bir anlayışa meydan okumaktır. Güçlü olanın, dışarıdan gelenin ve eline silah alanın haklı olduğunu meşrulaştıran zihniyete karşı bir savaştır Zeytin Dalı Operasyonu. Tamamen işgal ve gasp anlayışından üretilen hukukun meşru olmadığını dünyaya haykırmaktır. Zalimlere bir başkaldırı, mazlumlara da bir umuttur. Zeytin Dalı Harekâtı, bölgede yaşayan halka, Kürtlere, Araplara ve topyekûn Suriyelilere kendi iradelerini ortaya koymaları için sunulan bir fırsattır.

Bilgileri Yenişafak Yazarı Zekeriya Kurşun köşesinde paylaştı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.