Ve İstanbul'da beklenen kar başladı!

Ve İstanbul'da beklenen kar başladı!
Meteorolji'den gelen son dakika bilgilere göre çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı geçeceği bildirildi.

İstanbul'da yer yer kar yağışı başladı. Kar yağışı özellikle Anadolu yakasında ve yüksek kesimlerde etkili oluyor. Anadolu yakasında Kartal ve  Sultanbeyli kısa sürede beyaza büründü.

"İSTANBUL'DA 1 SAATE KAR BAŞLAR"

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr.Orhan Şen İstanbul'da beklenen kar yağışı ile ilgili sabah saat 08:40 gibi yaptığı yorumunda "İstanbul'un boğaz çevresi , Çatalca ve Anadolu yakasında 1 saat içerisinde hafif kar yağışı başlar. Havadaki nem müsait olsaydı bugün yarın İstanbul'da kar kalınlığı 15 cm olurdu. Sıcaklık müsait 2-3 C ama nem eksik..." dedi.

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Antalya çevreleri, Isparta'nın doğu kesimleri ile Muğla'nın Marmaris, Fethiye ve Dalamanilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor 

Yurt genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Antalya çevreleri, Isparta'nın doğu kesimleri ile Muğla'nın Marmaris, Fethiye ve Dalaman ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.