Nükleer bombalar için flaş karar! 3’te biri İncirlik’te bulunuyor

Nükleer bombalar için flaş karar! 3’te biri İncirlik’te bulunuyor
Sivil toplum örgütü NTI, ABD'nin nükleer saldırıya uğrama ihtimalinin düşük olmasına rağmen, 'serbest düşümlü nükleer bombalara' 10 milyar dolar harcayacağı yönünde rapor hazırladı.

Nuclear Threat Initiative tarafından hazırlanan raporda, ABD Kongresi'nin bütçe değerlendirmesine göre 30 yıl içinde taktik nükleer kuvvetleri için yaklaşık 25 milyar dolar daha harcanacağı vurgulandı.

BOMBALARIN 3'TE 1'İ İNCİRLİK'TE

Soğuk savaş döneminin ardından 150 adet B-61 bombasının Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika ve Türkiye'de bulunduğunu belirten NTI, bu bombaların da yaklaşık 3'te birinin İncirlik Üssü'nde olduğunu yazdı.

"HARCAMALAR HAKLI GERÇEKLERE DAYANMIYOR"

Raporda, günümüzde nükleer savaş olasılığının düşük olduğunu yazan NTI uzmanları, ABD'nin nükleer bombalarının bakım ve modernizasyonu için yapılan büyük harcamalarda haklı gerekçelere dayanmadığını ifade ettiler.

Uzmanlar, "ABD başkanının Amerikalı olmayan bir pilot ve bir Amerikan B-61 bombasıyla birlikte çift amaçlı bir NATO uçağı kullanarak 70 yıldan bu yana ilk kez bir nükleer saldırıya karar vereceği koşulları hayal etmek zor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.