Foyasını ABD de gördü! 'İtibarımızı zedeliyor'

Foyasını ABD de gördü! 'İtibarımızı zedeliyor'
Rakka Yerel Meclis Başkanı Sadi Siveyşi, Suriye’de ''DEAŞ ile mücadele adı altında'' katliam, kaçakçılık ve rüşvet düzeni kuran Brett McGurk ile özel temsilci Michael Ratney’i, ABD temaslarında da gündeme getirdi.

Rakka Yerel Meclis Başkanı Şadi Siveyşi başkanlığında bir heyet, 31 Ocak- 15 Şubat tarihleri arasında ABD’de resmi görüşmelerde bulundu. Heyet üyeleri, 4 Kongre üyesi ile yaptıkları görüşmelerde anlattıkları, Washington’a düzmece raporlar sunulduğunu ortaya koydu. 

 

ABD’nin başkenti Washington’da bir dizi resmi görüşmelerde bulunan Suriyeli heyetin Başkanı Şadi Siveyşi, ''ABD’den hiçbir talepte bulunmadık, sadece yaşadığımız zulmü anlattık. Bize gerçeklerle ilgisiz istihbarat raporları gösterdiler. Raporlarda Rakka İl Meclisi’nin yerel halktan teşkil ettiği yazıyordu. Yerel meclis denilen yapının Kandil’den gönderilen militanlardan oluştuğunu resmi belgelerle anlattık. Ayrıca DEAŞ’ın tamamen kenti terk etmesinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hiçbir sivilin geri dönüşüne izin verilmediğini fotoğraf ve belgelerle açıkladık. Bir çok yetkili anlattıklarımız ve gösterdiğimiz fotoğraf ve evraklar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi'' dedi. 

'BU DURUM İTİBARIMIZI ZEDELİYOR'

Siveyşi, şöyle konuştu:

''ABD kongresinde 4 üye ile uzun süreli bir toplantımız oldu. Bize, Pentagon ve CIA ülkeyi maceraya sürüklüyor, orada kendilerine rüşvet ve yolsuzluk düzeni kuran bir yapı oluşturuldu ve bu durum itibarımızı zedeleyen sonuçlara yol açıyor değerlendirmesinde bulundular. McGurk liderliğinde CIA ve Pentagon temsilcilerinin de aralarında bulunduğu PKK ile ortak karanlık işler çevrildiği yine aynı heyet üyeleri tarafından dile getirildi. Kongre üyeleri, başta petrol, tarihi eser ve altın kaçakçılığı ve silah ticareti olmak üzere bir çok usulsüzlüğün bu ekip tarafından yürütüldüğünü anlattılar.''

TEMİNAT VERDİLER 'DEĞİŞECEK'

Siveyşi, Washington’da, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Michael Ratney ve DEAŞ’la mücadele koalisyonu özel temsilcisi sıfatı ile görev yapan Brett McGurk’ın keyfi tasarruflarının bilindiğini ve 2 yılı aşan süreç dahilinde bir çok yolsuzluğa imza atan kadronun değişeceği yönünde kendilerine teminat verildiğini belirtti. 

'PKK İLE SAVAŞIP ONLARA VATANIMIZI YURT EDİNME HAKKI VERMEYECEĞİZ'

Siveyşi, ''Biz Rakka’nın evlatlarıyız, beldemiz yeniden asli sahiplerine dönecek ve biz Rakka'yı yeniden yaşanabilir bir memleket halinde getireceğiz. Herkes uzlaşsa dahi biz PKK ile savaşıp onlara vatanımızı yurt edinme hakkı vermeyeceğiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum