YPG ve Esed ile ilgili yeni flaş iddia!

YPG ve Esed ile ilgili yeni flaş iddia!
Türkiye'nin Afrin harekatı 33. gününde devam ederken Afrin'e iki gün önce girmeye çalışan ve TSK'nın engellediği Beşşar Esed cephesinden yeni bir haber geldi. YPG'nin Halep'te bazı yerleri Esed'e bırakıp Afrin'e kaydığı belirtiliyor.

Terör örgütü YPG/PYD'li teröristlerin Halep'te sahip olduğu bazı mahalle ve bölgeleri Suriye ordusunun kontrolüne devrederek Afrin'e doğru yola çıktığı iddia edildi. Masdar'ın iddiasına göre, bu hamle terör örgütü ile Suriye rejimi arasında yapılan Afrin anlaşması doğrultusunda geldi.

Suriye rejimi yanlısı Al Masdar’ın iddiasına göre, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG/PYD, Halep şehir merkezinde sahip olduğu bazı mahalleleri Suriye ordusuna bırakarak bölgeden çekildi ve Afrin’e doğru yola çıktı. Masdar’ın iddiasına göre, bu hamle terör örgütü ile Suriye rejimi arasında yapılan Afrin anlaşması doğrultusunda geldi.

RUSYA’DAN 'KÜRTLERLE GÖRÜŞÜN' ÇAĞRISI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün, Afrin'le ilgili çok önemli bir çağrıda bulundu. Lavrov, Suriye hükümetine “Afrin'de Kürtlerle görüşmeye başlayın” çağrısında bulundu.

“Suriye'deki dış güçler Suriye hükümetiyle temas kurmalı” diye konuşan Lavrov, “Suriye'nin bütünlüğüne saygı duyulması gerektiği” çağrısını da yineledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.