Özbek, Kıbrıs'a nasıl kazık çaktı!

Özbek, Kıbrıs'a nasıl kazık çaktı!
Ergenekon terör örgütü kapsamında önceki gün gözaltına Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in sadece Kıbrıs'taki serveti dudak uçuklatıyor.

Ergenekon terör örgütü kapsamında önceki gün gözaltına Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) servetinin 9 milyon Türk Lirası olduğu açıklandı.

Mal varlığıyla sürekli tartışma konusu olan Mustafa Özbek'in KKTC'deki serveti Cumhuriyetçi Türkçü Partisi (CTP) milletvekili Ali Gulle'nin Meclis'e soru önergesi vermesiyle ortaya çıktı. Gulle, soru önergesinde Özbek ile Türk Metal'in bu ülkedeki mal varlığının açıklanmasını istedi. Özbek'in mal varlığını KKTC Başbakanı Ferdi Basit Soyer açıkladı. Buna göre Özbek'in şahsi malı olarak kayıtlı bir fabrika, bir bina, iki apartman dairesi, 2 tarla, 2 müstakil bina ve bir zeytinlik bulunuyor. Bu malların değeri ise 1 milyon 189 bin İngiliz Sterlini. Özbek'in üzerine kayıtlı şahsi mal varlığın yanısıra Türk Metal üzerinde de çok sayıda mal varlığı söz konusu. KKTC Tapu ve Kadastro Dairesi kayıtlarına göre sendika üzerine kayıtlı 15 adet daire, 1 otel, 4 tarla, bir müstakil ev, bir arsa ve çok sayıda ağaç var. Bu malların değeri de 2 milyon 730 bin sterlin. Özbek'in mal varlığını ortaya çıkaran Ali Gulle'nin iddiası daha çarpıcı: "Bu sadece bir bölümü. Bir kısmının kayıtlarda gözükmediği ve gizlendiğini biliyorum. Onları da ortaya çıkaracağım." Mustafa Özbek, özellikle Rauf Denktaş döneminde yatırımlarını Kıbrıs'a kaydırdı. Özbek'in oğlunun yönettiği Avrasya TV halen Kıbrıs'tan yayın yapıyor. Ayrıca Türk Metal'in iki tane 5 yıldızlı oteli Kıbrıs'ta faaliyet gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.