‘Soykırım kararı seçim yatırımı’

‘Soykırım kararı seçim yatırımı’
Hollanda’da Türklerin kurduğu Denk Partisi’nin lideri Tunahan Kuzu, Hollanda Meclisi’nin 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanımasına ilişkin, “Yerel seçimler yaklaştığı için bunu seçim malzemesi olarak kullanacaklar” dedi.

Denk Partisi lideri Kuzu, “Hollanda Parlamentosu kendi istediği bir araştırmanın neticesine göz yumarak 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddialarını ‘soykırım’ olarak tanıdı. Hükümetin bu konuda tavrı net ve kabul etmiyor ama burada şizofrenik bir durum var. Hükümet, koalisyon partilerinden oluşuyor ve bu partilerin milletvekilleri önergeyi kabul ettiler” dedi.

İki ülke toplumunun karşı karşıya getirilmesi için konunun gündeme taşındığını belirten Kuzu, “Her yıl Ermenistan’da yapılan anma töreni ve seçimler öncesi gelen bir konu ama hiçbir zaman bu kadar net olmamıştı. Yerel seçimler yaklaştığı için bunu seçim malzemesi olarak kullanacaklar. Yaklaşık dört ay önce aynı önerge reddedildiği için bunu telafi etmeleri gerekiyordu. Meclis önümüzdeki hafta tatile girmeden bir an önce bu önerge sunuldu ve kabul edildi ki bunu 21 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için malzeme olarak kullanabilsinler” diye konuştu.

SİYASETÇİLERİN İŞİ DEĞİL

Tunahan Kuzu, tarihi olaylar üzerinde siyasetçiler tarafından değil, hukukçu ve tarihçiler tarafından araştırma yapılarak uzlaşılması gerektiğini ifade ederek, “Hollanda ile Türkiye arasında yaklaşık 400 senedir çok iyi ilişkiler vardı ama son dönemlerde bu zedelendi. Biz, ticari olsun, burada yaşayan Türk toplumu için olsun bağların sıkılaşmasının taraftarıyız” diye konuştu.

3'E KARŞI 142 OYLA GEÇTİ

Hollanda Meclisi, 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanıdı. Mecliste 3’e karşı 142 oyla kabul edilen önergeye sadece Türklerin kurduğu Denk Partisi karşı oy kullandı. Mecliste alınan karar Hollanda hükümetinin 1915 olaylarıyla ilgili protokolüne uymuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.