Ortadoğu, Kanal İstanbul’a akıyor

Ortadoğu, Kanal İstanbul’a akıyor
Türkiye’nin en büyük mega projesi Kanal İstanbul’un resmi güzergahının 15 Ocak’ta açıklanmasının ardından 45 kilometrelik Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru üzerindeki gayrimenkul piyasası da hareketlendi.

Küçükçekmece’de Kanal İstanbul’un giriş bölümünde yer alan konut projelerindeki satış yükselirken, projenin büyük bölümünün geçeceği ve imara kapalı Sazlıdere-Durusu koridoru üzerinde ise henüz imar faaliyetleri başlamamışken, yabancı yatırımcının gözü arsa yatırımında. Bölgede 1.000 konut ve 100’den fazla ticari alan inşa eden, ayrıca 86 bin metrekare arsa stoku bulunan Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Hasanoğlu, özellikle Ortadoğu’lu yatırımcılardan yoğun şekilde ortaklık teklifleri aldıklarını söyledi.

3. HAVALİMANI ETKİLEDİ

 Kanal İstanbul’un Katar’da düzenlenen EXPO Fuarı’nın da gözdesi olduğunu ifade eden Hasanoğlu, “Başta Suudi Arabistan olmak üzere Dubai, Katar ve Kuveytli yatırımcılar ile hemen her gün görüşmelerimiz oluyor. Bizim Ispartakule bölgesinde uzun süredir konut inşaatlarımız sürüyor. Kârlı yatırım peşindeki yabancı yatırımcı yine 3. Havalimanı’nın da  faaliyete başlamasıyla beraber bölgenin değerleneceğini hesaplayarak, her gün milyonlarca dolarlık ortaklık tekliflerini getiriyor” dedi.

KÜÇÜK YATIRIMCI DİKKAT ETMELİ

Bölgede küçük yatırımcı için de tarlaların ve imarsız arsaların internetten satıldığını ifade eden Hasanoğlu “Böylesi bir yatırım yapmak küçük yatırımcıyı kısa vadede zengin etmez. Aksine bölgenin şartlarına göre kârlı bir yatırım olmayabilir. Tuzağa düşmemek için dikkat etmek gerekiyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.