Yahudiye eleştiren herkese kelepçe!

Yahudiye eleştiren herkese kelepçe!
İngiltere’de, “Türk askeri Filistinli çocukları kurtaracak" diyen 14 yaşındaki Türk öğrenci, Yahudi öğretmen yüzünden ırkçılıkla suçlandı ve cezalandırıldı.

“Türk askeri gidecek Filistinlileri kurtaracak” dedi, ırkçılıkla suçlandı

Kelmsccott okulu 10. sınıf öğrencisi Barış Can Kuş, sınıfta “Türk askeri gidecek, Filistinliler’i kurtaracak” deyince Yahudi asıllı öğretmeni tarafından “ırkçılıkla” suçlandı, iki gün derslere alınmadı ve okuldan atılmakla tehdit edildi.

Walthamstow Kelmscott Secondars School öğrencisi Barış Can Kuş, fen dersinde öğrenci arkadaşlarıyla İsrail’in Gazze’ye saldırılarını tartışırken, “Türk askeri gidecek Filistinliler’i kurtaracak” deyince Yahudi asıllı öğretmeni tarafından “Irkçılık” yapmakla suçlandı ve 2 gün derslere sokulmadı.

Ders sırasında Cezayir asıllı öğrenci arkadaşının, “Türkiye Gazze’ye asker gönderecekmiş” sözleri üzerine, Barış’ın “Evet, Türk askeri gidecek, Filistinlileri kurtaracak” diyerek tartışmaya katılması başına iş açtı.
Konuşmaları duyan ve kendisinin de Yahudi asıllı olduğunu söyleyen fen öğretmeni Jacob “The word you said offended me” (sözlerinle beni rencide ettin) diyerek, Barış’ı sınıftan attı ve okul yönetimine “ırkçılık yaptı” suçlaması ile şikayet etti.

Okul yönetiminin yazılı olarak savunmasını istediği Barış Can Kuş, olayı olduğu gibi yazdığını söyledi. Disiplinden sorumlu kadın öğretmen Dultan’ın “sen çok terbiyesiz bir çocuksun, seni bu okuldan attıracağım, benim dersime de almayacağım” diyerek azarladığını belirten Barış, okul müdürü Parvez’in de kendisine, “senin bu yaptığın ırkçılık, aynı şeyi sana bir başkası yapsa beğenir misin” dediğini ve disiplin odasında izole edildiğini kaydetti.

Akşama kadar disiplin odasında bekletildiğini ve okuldaki Türkçe bilen öğretmenin annesini arayarak durumu aktardığını anlatan Barış Can; “Ben kötü bir şey söylememiştim. Arkadaşlarımın konuşmalarına katıldım ve Türk askerinin Filistinlileri kurtaracağını söyledim” diyerek kendini savundu. Daha sonra Fen dersi öğretmeninden özür dilediğini hatırlatan Barış Can Kuş; “Her gün televizyonlarda ölen Filistinli çocukları görüyordum. Dünya seyirci kalıyor, kimse İsrail’in saldırılarını durduramıyor. Düşüncelerimi ifade ettim. Yanlış bir şey söylemişsem öğretmenlerim beni uyarabilirdi. Duygularımı ifade etmem okuldan atılmakla mı cezalandırılmalı” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İkinci gün okula gittiğinde de zilin çalmasını beklerken, disiplinden sorumlu öğretmen Dultan’ın yanına gelerek; “Sen hala burada mısın, okuldan atmadılar mı? Seni bu okuldan attıracağım” diye azarladığını anlatan Barış Can; “Yemeği bile diğer arkadaşlarımdan ayrı izole edilmiş masada yedim. Okul müdürü aileme mektup yazarak, benim ırkçılık yaptığımı ileri sürdü. Oysa ben her insanın yapması gerekeni yaptım” şeklinde konuştu.

“OKUL EĞİTİM YERİ”
Olayın Türkçe bilen öğretmen tarafından kendilerine telefonla bildirildiğini, ardından da okul müdüründen aldıkları mektupla haberdar olduklarını belirten Barış’ın babası Rahmi Kuş; “Barış henüz 14 yaşında çocuk. Her gün İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları televizyonlardan izliyor ve üzülüyordu. Çocuk hassasiyeti ile okulda konuyu tartışmışsa ve eğer yanlış sözler söylemişse öğretmenler doğrusunu anlatması lazım. Okul eğitim yeri, çocuklarımızı eğitilmek üzere gönderiyoruz. Çocuklar duyarlılık gösterince ‘okuldan atılmakla’ tehdit edilecekse, eğitim kurumlarının amacı tartışılır hale gelir” diyerek tepki gösterdi.
Star Kıbrıs Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.