Sezer'in Perinçek aşkı!

Sezer'in Perinçek aşkı!
Doğu Perinçek’in, Cumhuriyet mitinglerinden önce eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e mektup yazdığı ortaya çıktı.

Perinçek, 9 Nisan 2007 tarihli mektubunda, son MGK toplantısına katılacak Sezer’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı istifaya çağırmasını istemiş. Söz konusu mektubun ardından, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 4 kez İşçi Partisi’ni aramış, mektupların okunduğunu, Sezer’in Perinçek’e teşekkür ettiği söylenmiş… 

Ergenekon davasının 42. duruşmasında sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in sorgusuna devam edildi. 
(…)

POLİS TELSİZLERİNİ DİNLEMEK İÇİN İSTASYON BİLE KURMUŞLAR
Doğu Perinçek, savunmasında kendilerinin telsiz dinleme istasyonu kurduğunu söyledi. Perinçek, “Polis telsizini dinleme istasyonu kurduk. Polis telsizlerini yayınladık. Polis telsizlerinde nasıl konuştuklarını ve 1 Mayıs katliamına karışan işbirlikçileri bütün delilleri ile saptadık. 1980 darbesi böyle hazırlandı” dedi.

SEZER 4 KEZ ARAYIP TEŞEKKÜR ETMİŞ
Doğu Perinçek’in, Cumhuriyet mitinglerinden önce eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e mektup yazdığı ortaya çıktı. 
Perinçek, 9 Nisan 2007 tarihinde söz konusu mektubu yazdığını, mektupta Başbakan’ın istifaya çağrılmasını istediğini söyledi. Perinçek, Sezer’e, “Son MGK toplntısı sizin başkanlığınızda toplanacaktır. Atatürk de Cumhurbaşkanlığı döneminde 1937 yılında İsmet İnönü’yü istifaya çağırmıştır. Biz tarihi sorumluğumuzu yerine getirdik. Ve Sezer’den Erdoğan’ı istifaya çağırmasını istedik. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 4 kez partimizi aramış ve mektupların okunduğunu, Sezer’in Perinçek’e teşekkür ettiğini söylemiştir” dedi.

28 ŞUBAT KARARLARININ 12’Sİ İP’E AİT
İddianamede İşçi Partisi’nin 28 Şubat dönemindeki faaliyetlerinin suçlandığını iddia eden Perinçek, “Biz 28 Şubat’ın öncesinde ‘Cumhuriyet devrimi kanunları uygulansın’ diye kampanya yürüttük. 12 maddelik bir program hazırladık. 28 Şubat tarihli MGK toplantısında 18 maddelik bir program benimsendi. Bizim 12 madde de MGK maddeleri arasında yeraldı. Bu mücadelemizde başarılı olduk” diye konuştu.

Perinçek savunmasında birçok muvazzaf subatın tutuklanmasına gerekçe gösterilen TSK bünyesinde kurulduğu iddia edilen karargah evleri ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Perinçek, “Bu belge benim evimde çıkmadı. Belgenin Nusret Senem’in masasında bulunduğu iddia edildi. Nusret Senem bu konuda açıklama yapacak. TSK’daki tayin ve terfilere müdahale etmek için uyduruluyor. Belgede MİT’ten gelen ham bilgiler vardır. Bunlar delil olamaz. TSK suçlanan komutanları terfi ettirmiştir. Suçlanan general ve albaylar terfi ettirilmiştir” dedi.
Perinçek İzmir NATO karargahına yönelik bombalama eylemi hakkında ise gülümseyerek “Bu bize yakışıyor” dedi.

(VAKİT)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.