İlk kez arenaya çıkıyor!

İlk kez arenaya çıkıyor!
Türkiye'nin lider kara aracı üreticilerinden FNSS, PARS 6x6 İZCİ zırhlı aracını yurt dışında ilk kez sergileyecek.

 

FNSS, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yarın başlayacak ve 19  Nisan'a kadar sürecek Asya Savunma Hizmetleri Fuarı'nda (DSA 2018), savunma  ihracatında Güneydoğu Asya Bölgesi'ndeki liderliğini vurgulayacak.

YURT DIŞINDA İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

FNSS, bu yıl 12’nci kez katıldığı fuarda, PARS 6x6 İZCİ zırhlı aracını  da ilk kez yurt dışında görücüye çıkaracak. PARS teknolojisi kullanılarak Malezya  için geliştirilip üretilen AV8 GEMPITA 8x8 araçları ise FNSS’nin Malezyalı ortağı  DEFTECH’in standında ziyaretçilerini bekleyecek.

Bölgede Türkiye’nin en büyük savunma ihracatını gerçekleştiren FNSS,  teknoloji transferiyle birlikte Malezya Kara Kuvvetlerinin bel kemiğini oluşturan  paletli ve 8x8 tekerlekli zırhlı araçları temin ediyor.

Malezya’nın yanı sıra Filipinler ordusuna hizmet veren ZMA-15 sınıfı  araçlar ve yakın zamanda Endonezya ordusu için geliştirilen orta sınıf tank  KAPLAN MT, FNSS'in bölgedeki güvenilir Türk savunma firması konumunu  güçlendiriyor.

Fuar, Malezya, Pakistan, Endonezya, Filipinler gibi bölge ülkelerinden  üst düzey temsilcilerle görüşme açısından önemli olanaklar sağlıyor.

ÖZEL MAKSATLI TAKTİK TEKERLEKLİ ARAÇ

FNSS'nin yurt dışında ilk kez sergileyeceği PARS 6x6 İZCİ, adını bir  zamanlar Anadolu’da yaşayan sessiz, çevik ve yırtıcı bir leopar türünden alan  PARS ailesinin yeni ürünü olarak geliştirildi.

Keşif ve iç güvenlik harekatları için özel olarak tasarlanan PARS 6x6  İZCİ, yüksek durumsal farkındalık özelliğiyle kullanıcısına stratejik avantajlar  sunuyor.

HEM KARADA HEM SUDA GİDEBİLİYOR

Modern teknolojileri barındıran özel maksatlı taktik tekerlekli araç,  saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyor, yüzde 60 dik, yüzde 30 yan eğimde hareket  edebiliyor, 60 santimetre yüksekliğinde dik engel ve 120 santimetre uzunluğunda  hendek geçebiliyor.

Motor yerleşimi ve gözetilen dengeli tasarım sayesinde araç, birbirine  çok yakın aks yüklerine sahip bulunuyor. Bu tasarım yaklaşımı, araca gevşek ve  yumuşak zeminde dahi rahat hareket edebilme, yüksek hızlarda artan yol tutuşu ve  kısa frenleme mesafesi gibi kabiliyetleri kazandırıyor. Amfibi bir araç olan PARS 6X6 İZCİ, suda saatte 8 kilometre hıza  çıkabiliyor.

MAYIN TEHDİTLERİNDEN KORUYACAK

En az 600 kilometrenin üzerinde menzili olan PARS 6X6 İZCİ, patlamaya  ve delinmeye karşı özel önlemler alınmış yakıt tanklarına sahip bulunuyor.

PARS 6X6 İZCİ gövdesi, modüler tasarıma sahip zırh sistemleri  sayesinde kullanıcı tarafından istenilen koruma seviyesine getirilebiliyor. Gövde  formu, karın altı yapısı, taban plakaları ve araç için özel geliştirilen mayın  korumalı koltuklar, personeli yüksek seviye mayın tehdidine karşı koruyacak  şekilde tasarlandı. PARS 6X6 İZCİ koruma seviyesiyle hem personel taşıma amacıyla  üretilen mayın korumalı araçların koruma seviyesine sahip bulunuyor hem de modern  bir zırhlı muharebe aracında beklenen kabiliyetleri bünyesinde barındırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.