Koç ve Sabancı İsrailliye sponsor!

Koç ve Sabancı İsrailliye sponsor!
Gazze’de katliam yapılırken bile İsrail’e gitmeye hazırlanan İstanbul Devlet Opera ve Balesi, turneyi kerhen iptal ederken, klasik batı müziği çevrelerinin İsrail ve dünya çapındaki yahudi sanatçılarla olan yakın işbirliği dikkat çekiyor.

İsrailli müzik şefi Omri Hadari, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Uludağ Üniversitesi’nin davetlisi olarak Bursa’ya geldi ve burada bir konser verdi. Konsere Koç Holding ile Allianz Sigorta sponsor oldu. Yahudi müzisyenlere sponsor olmada ezelî rakibi Koç’tan geri kalmayan Sabancı Grubu da, Akbank ile İsrailli piyanistler Tel Aviv Üniversitesi’nden Gil Garburg ve Sivan Silver’i 6 ay önce İstanbul’a getirerek konser verdirdi. Eski YÖK Başkanı ve Bilkent Üniversitesi’nin sahibi İhsan Doğramacı’nın şirketi Tepe İnşaat da, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikle geçtiğimiz Nisan ayında İsrailli İlan Azrieli’nin hazırladığı sahne şovu The Aluminum’u Ankara’ya getirdi. 

HEPSİ İSRAİL’İN KAPISINDA 
İnançlı kesimlere yönelik hakaret dolu ifadeleri ile tepki toplayan piyano çalgıcısı Fazıl Say da, birkaç kez ünlü yahudi müzik şefi Zubin Mehta’nın yönettiği İsrail Filarmoni Orkestrası ile ortaklaşa sahne almıştı. Say, son olarak Eylül 2008’de Mehta’yla birlikte İsviçre’de bir gösteri düzenledi. Kültür Bakanlığı’nın etkinliklerini sürekli desteklediği Ankara Müzik Festivali ile Sevda Cenap And Müzik Vakfı da, sık sık yahudi müzisyenleri Türkiye’ye getirip ağırlıyor. Sevda Cenap And Vakfı, önceki yıl Jerusalem Quartet’i konuk etti. Vakıf aynı yıl 12 üniversite öğrencisini İsrail’deki bir müzik festivaline gönderdi. SCA Vakfı, geçen yılki Ankara Müzik Festivali’nde de İsrail'den Mischa Maisky ile Milla Edelman’a konser verdirdi.

Mehmet Yıldız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.