MUHBİR-SEN’den sonra EĞİTİM-FİŞ!

MUHBİR-SEN’den sonra EĞİTİM-FİŞ!
"Muhbir-Sen" başlığıyla haberleştirdiğimiz Eğitim-Sen'e kendi içinden fişlemeci, ihbarcı bir rakip çıktı. KESK ve Eğitim-Sen'den ayrılanların kurduğu Eğitim-İş Sendikası, yaptığı fişlemelerle “Eğitim-Fiş” veya “Öz Muhbir-Sen&rdqu

"Muhbir-Sen" başlığıyla iki gündür haberleştirdiğimiz Eğitim-Sen'e kendi içinden fişlemeci, ihbarcı bir rakip çıktı. KESK ve Eğitim-Sen'den ayrılanların kurduğu Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) yaptığı fişlemelerle “Eğitim-Fiş” veya “Öz Muhbir-Sen” yakıştırmalarını fazlasıyla hak ediyor. Yüksel Adıbelli’nin genel başkanlığını yaptığı bu sendika adeta "boynuz kulağı geçer" sözünü doğrulatarak, bünyesinden ayrıldığı Eğitim-Sen'den daha fazla “toplum mühendisliği”ne soyunuyor.

KİM DAHA KEMALİST KAVGASI!
KESK'ten "Kemalizm ve ulusalcılık" konularında farklı düşünerek ayrılan ve “daha Kemalist, daha ulusalcı, daha vatansever” olduğunu iddia ettikleri Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nu kuranlar, eğitim alanındaki sendikaları Eğitim-İş aracılığıyla dindar öğretmen ve öğrencilere yönelik ihbar ve saldırılarını sürdürüyorlar. Bu sendikanın faaliyetleriyle ilgili görüşlerini bildiren Öğretmen-Sen Başkanı Yusuf Tanrıverdi, “Aslında Eğitim İş de Eğitim-Sen’den pek farklı değil. Ayrışma, çıkar ilişkisinden ve ‘kim daha Kemalist?’ tartışmasından doğdu. Ancak boynuz kulağı geçerek Eğitim-İş daha muhbir hale geldi” dedi.

HALİT ORTAKÖY’ÜN GÖRÜŞLERİ
Memur-Sen Denizli eski İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Halit Ortaköy de, Eğitim-İş’in Denizli’deki fişleme ve ihbarlarıyla ilgili ilginç bilgiler verdi. Bu sendikanın “Muhbir-Sen” diye haberleştirdiğimiz Eğitim-Sen’den “daha ulusalcı ve daha muhbir” olduğunun altını çizen Ortaköy, attıkları iftiralarla Denizli gibi güzide ve huzurlu bir şehrin 27 Nisan e-muhtırasına konu olduğunu belirterek şu çarpıcı örnekleri verdi: “Radikal gazetesinin attığı şehrimizi haksız yere suçlayıcı ‘Türkiye, Denizli olmasın’ manşetine malzeme olan bilgiler de hep Eğitim-İş imzalıdır. Yine Denizli’de bir öğretmen bir gazetenin verdiği namaz broşürünü öğrencilerine dağıttığı için bu sendika tarafından hedef gösterildi. Önce açığa alındı. 1,5 yıllık sürgün döneminden sonra beraat ederek görevine döndü. Denizli müzesinde çalışan başörtülü bir temizlik elemanını da uzaktan fotoğraflayarak Radikal’e servis yaptılar. Kısacası şehrimizin huzurunu kaçıran ve ülke çapındaki imajını zedeleyen bu tür haberlerin üretildiği merkez, Eğitim-İş Denizli Şubesi’dir.”

SENDİKANIN İHBARLARINDAN BAZILARI
Verdiği çok sayıda soru önergeleriyle tanınan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin malzemelerinin büyük çoğunluğunun kaynağı olan bu sendikanın “Eğitim-Fiş” veya “Öz Muhbir-Sen” suçlamalarını hak eden yasakçı ve ihbarcı eylemlerinden bazıları:

- Yurt genelinde okul gezileri yapan Sendika Başkanı Yüksel Adıbelli, değerlendirme toplantısında okulların yurt çapında türbana teslim edildiğini belirtmiş ve Amasya’da bir okulda türbanlılar için özel kabin kurulduğunu, Tokat Öğretmenevi’ne erkek ve kadınlar için ayrı mescid yapıldığını, bazı okullarda öğretmenlerin öğretmenler odasında türbanla oturduğunu, öğrencilerin teneffüslerde türban taktıklarını iddia etmişti.

- Bu sendika "Liseliler namaz kılıyor", “Öğrencilerine dini film seyrettiren Din Dersi öğretmenine soruşturma” gibi haberlere imza attırdı. Eskişehir’de Eğitim İş Eskişehir İl Temsilcisi Mine Yıldız geçen yıl yapılan Açıköğretim Lisesi sınavlarına başörtülü bayanları almamıştı.

- Eğitim-İş’e ait web sayfasında yer alan “Basında Eğitim-İş” bölümünde de yaptıkları ihbarlar ve suçlamaları haberleştiren gazetelerin kupürlerine gururla yer veriliyor.

MUSTAFA AKIŞ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.