ŞOK: Ergenekon Savcısı'nın koruması tutuklandı

ŞOK: Ergenekon Savcısı'nın koruması tutuklandı
Ergenekon savcısı Öz eşi ve çocuğunu korumakla görevli Kenan Temur'u tutuklattı.

Ergenekon savcısı Öz eşi ve çocuğunu korumakla görevli Kenan Temur'u tutuklandı.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün ailesini korumakjla yükümlü olan Kenan Temur'un, Ergenekon tutuklusu eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin'in koruması olduğu ve Ermeni Patriği Mutafyan'a yönelik planlanan suikast için de adının 300 kişilik listede yer aldığı iddia edildi.

Ergenekon davasının 6. dalga operasyonunda yapılan aramalarda Savcı Öz'ün çocuğunun okul krokisi bulunmuştu. Bunun üzerine Öz'ün koruma ekibindeki polis sayısı 15'e çıkartılmıştı.

11'inci dalgada gözaltına alınan ve son 1 yıldır İbrahim Şahin'in korumalığını yapan 30 yaşındaki Kenan Temur'un Savcı Zekeriya Öz'ün eşi ve çocuğuna tahsis edilen koruma ekiplerinde görevli olduğu ortaya çıktı.

S1 İSMİ VERİLEN 300 KİŞİLİK LİSTEDE ADI ÇIKTI

Sabah gazetesinde yer alan habere göre İbrahim Şahin'in "S1" ismi verilen 300 kişilik listesinde yer aldığı iki suikast timinden birinin lideri olduğu iddia edilen Temur'un gözaltına alınmadan önce Ermeni Patriği Mutafyan'a yönelik düzenlenecek suikast hazırlığı içinde olduğu iddia ediliyor. Temur'un, Elazığ Özel Harekât Şube Müdürü Ayhan Atabek ile birlikte kaldığı Silivri 4 No'lu Cezaevi'ndeki koğuşunda zaman zaman bağırarak, "Savcının da korumalığını yaptım. Neden beni gözaltına alıyor" dediği öne sürülüyor. Temur'un savcılık ifadesinde ise, resmi kayıtlarda 1 yıl görünmesine rağmen fiili olarak 3 yıldan fazla İbrahim Şahin'in yakın korumalığını yaptığını anlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.