CHP ve DSP sanki İsrail partileri

CHP ve DSP sanki İsrail partileri
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in saygısızlığına verdiği tepkinin ardından Peres bile özür dilerken CHP ve DSP’liler Başbakan’ı İsraillilerden bile çok suçluyor.

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili, “Başbakan'ın tepkisi abartılı olmuştur” dedi. Özyürek, Başbakan’ın üslup sorunu yaşadığını ifade etti. Özyürek, “Başbakan'ın bu tepkiyi iç politika malzemesi olarak kullanmak istediği anlaşılıyor. Dış politika konularının iç politika malzemesi olarak kullanılması sakıncalıdır. Türkiye'nin çıkarları açısından sıkıntı yaratır. Ortaya çıkacak durum Türkiye'nin çıkarlarına zarar verir” dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e gösterdiği tepkiyi, “Erdoğan, kendisine başka çıkış yolları arıyor, tabanına mesaj vererek, başka rollere soyunma girişiminde bulunuyor. Peres'in çıkışına karşı elbette tepki verilmeliydi ama o tepki böyle verilmez” şeklinde değerlendirdi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de Davos'taki gerginlikle ilgili olarak, “Gazze'deki katliama karşı durmak, sokak kabadayılığı üslubuyla değil, devlet adamı niteliğiyle olmalı” dedi. Sezer, yaptığı açıklamada Davos'taki Gazze panelinde yaşananların, “BaşbakanErdoğan'ın iç politika için kullanmaya çalışacağı, ancak gerçekte dış politikada çok da hazırlıklı devlet adamı olmadığı niteliğini gösteren bir olay olduğunu” savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.