Karadayı için hukuki süreç başlatılıyor!

Karadayı için hukuki süreç başlatılıyor!
Emekli Orgenaral İsmail Hakkı Karadayı’nın, ANAP eski Genel Başkanı Erkan Mumcu’yu arayarak, ‘367 konusunda baskı’ yaptığını anlattığı ses kaydının ardından hukukçular harekete geçiyor. Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı’nı

HUKUKÇULAR DÜĞMEYE BASTI
Hukukçular Derneği Genel Başkanı Kamil Uğur Yaralı, “Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ANAP lideri Erkan Mumcu’yu aramamış olsaydı, ülkemizde 367 krizi yaşanmayacak ve Cumhurbaşkanı demokratik yollarla seçilebilecekti” dedi.

“DARBE ORTAMINA HAZIRLIK”
“Zaten Mumcu’nun son ana kadar yaptığı açıklamalar da oturuma katılıp oyunu kullanacağı şeklindeydi” diyen Yaralı, “Ancak Karadayı’nın araması ile çok şeyin değiştiğini görmekteyiz. Bu basit bir telefon konuşması değildir. Burada elinde bulundurulan gücün verdiği rahatlık ile bir siyasetçinin aranıp, siyasi işleyişin değişmesine yönelik bir müdahale ile karşı karşıyayız. Karadayı, eski bir Genelkurmay Başkanı… Bir komutanın emekli olmasının kurum içerisindeki gücünün hemen azalmasına etken olmadığını hepimiz biliyoruz. Çünkü, daha önce emrinde çalışan komutanlar Genelkurmay başkanı veya kuvvet komutanı olduklarından, dışarıdan dahi olsa talimat verme, manevi tazyik ve yönlendirme gücünü ellerinde tuttukları bir gerçektir. İşte Karadayı sahip olduğu bu nüfuzla çok açık bir şekilde anayasayı hiçe sayarak siyasete müdahale etmiş ve ülkenin bir kriz ile karşı karşıya kalmasını sağlamıştır. Hatta bu müdahale darbe ortamına bile ön hazırlık olacak kadar ciddi bir olaydır” diye konuştu. Yaralı, Karadayı’nın yargılanması için gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını ifade etti.

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.