Paşa ETÖ’nün neresinde?

Paşa ETÖ’nün neresinde?
Ergenekon Terör Örgütü sanıklarının çoğu “Darbeye zemin hazırlamak, hükümeti devirmek” suçlamasıyla yargılanıyor... Erkan Mumcu’ya telefon açıp, Meclis’teki oylamaya katılmaması yönünde baskı yapan emekli Org. İ. Hakkı Kara

28 Şubat postmodern darbe sürecinde Genelkurmay Başkanlığı yapan emekli Orgeneral İ. Hakkı Karadayı’nın ismi, Ergenekon davasıyla sıkça anılır oldu. 

Ergenekon iddianamesinde sanıkların “hükümeti devirmeye teşebbüs, devlet organlarını çalışamaz hale getirmek” isnadıyla yargılandığını hatırlatan emekli Savcı Sacit Kayasu, “Eğer söz konusu kaset doğruysa, burada açıkça siyasi iradeye baskı ve devletin demokratik düzenini bozmaya dönük bir girişim söz konusu. Bu haliyle Ergenekon iddianamesinde sanıklara isnad edilen suçlarla benzerlik arzettiği görülmektedir” dedi. Kayasu, Ergenekon davasıyla bağlantısının kurulabilmesi için söz konusu konuşmaların somut bir delil haline getirilmesi gerektiğini belirterek, “Savcılar konuyla ilgili gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatmalıdırlar” şeklinde konuştu.

ERGENEKON SANIĞI TUNCER PAŞA DA MUMCU’YU ARAMIŞTI
Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan Tuncer Kılıç Paşa da Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylamaya katılmaması için Erkan Mumcu’yu aramıştı. O dönem eski Genelkurmay Başkanı’nın Mumcu’yu arayarak oylamaya katılmaması yönünde baskı yaptığının ortaya çıkması, “Kılıç Paşa ile Karadayı Paşa birlikte mi hareket ediyor?” sorularını gündeme getirmişti. 

POSTMODERN DARBE SÜRECİNDE GENELKURMAY BAŞKANIYDI
Karadayı, 28 Şubat postmodern darbe sürecinde Genelkurmay Başkanı olarak görev yapmıştı. O dönemde Sincan’da tank yürüten Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak, bugün Ergenekon davasında iddianameye konu olan fişlemelerin yapıldığı Batı Çalışma Grubu’nun da mimarlarındandı. O dönem TSK’da yaşanan demokrasi dışı girişimlerin, Genelkurmay Başkanı’nın bilgisi ve izni dışında olamayacağını dile getiren hukukçular, 28 Şubat postmodern darbe sürecinin Ergenekon ile bağlantısına dikkat çektiler.

ENCÜMEN-İ DANİŞ’İN BAŞKANI OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ
Son zamanlarda Ergenekon davasında adı sıkça geçen İ. Hakkı Karadayı, Mumcu ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydında geçen konuşmaların bir kısmının kendisine ait olmadığını iddia ederken; kendisinin, Ergenekoncuların danışma kurulu olduğu ileri sürülen ve son zamanlarda sıkça gündeme gelen Encümen-i Daniş’in de başkanı olduğu iddia edilmişti.

MİRAC UĞUR-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.