Kırık burun da Ergenekon'da!

Kırık burun da Ergenekon'da!
Ergenekon terör örgütü soruşturması Türkiye'nin karanlık bir dönemini de aydınlatıyor. ETÖ soruşturması genişledikçe karşımıza sürpriz isimler de çıkıyor. İşte onlardan biri:

YILMAZ'IN BURNU NEDEN KIRILDI-FOTO GALERİ

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'yi ayağa kaldıran birçok suikast ve faili meçhul cinayetin arkasından Ergenekon çıkıyor. Soruşturmayı cesaretle yürüten cumhuriyet savcıları, üstü örtülen bu karanlık dosyaları tozlu raflardan bir bir indiriyor.

Ergenekon terör örgütü ile ilgili soruşturma yürüten cumhuriyet savcıları, Türkiye'nin karanlık tarihinde gizli kalmış faili meçhul cinayet, suikast, yargısız infaz, toplu katliam ve kaçakçılık olaylarını aydınlatmak için uzun bir süredir büyük çaba sarfediyorlar. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Zekeriya Öz'ün başkanlığındaki savcılar, Türkiye gündemine son 30 yıl içinde damgasını vuran tüm esrarengiz olayların perde arkasını aydınlatmaya çalışıyorlar. Susurluk'ta 3 Kasım 1996 günü meydana gelen trafik kazasının arkasındaki sır perdesini aralamaya çalışacak olan savcılar, son olarak başta merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yönelik suikast girişimi ile eski Başbakan Mesut Yılmaz'a Budapeşte'de yapılan saldırıyı da Ergenekon soruşturmasına dahil ettiler. Daha önce İbrahim Şahin, Abdullah Çatlı ve Yeşil dosyalarını Ergenekon soruşturması kapsamına alan savcıların yeniden inceleleyecekleri soruşturma dosyaları yeniden açılmayı bekliyor. Eski Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Ergenekon terör örgütü soruşturması hakkındaki görüşlerini de dile getirirken, bu yapının içinde olanların sadece tutuklanan emekli paşalarla sınırlı olmadığını kaydederek, "Gelişmeler bu işin sadece askeri kanatla sınırlı olmadığı, iş aleminde, siyasette, bürokraside, medyada da uzantıları olduğunu gösteriyor" demişti.

Garih'i öldür 5 milyon $ al

İşadamı Üzeyir Garih'i öldürmek suçundan müebbet hapse mahkum olan Yener Yermez, cezaevinden gönderdiği mektupta cinayetle ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Yermez'i cinayetten öncesi ve sonrasında gözlerini bağlayarak kaçıran kişiler, günlerce rolünü ezberlettiler. 'Konuşursan seni ve aileni öldürürüz. Cezan bitince, 5 milyon dolar hesabında' dediler. Yener Yermez'in avukatı Mustafa Yalçınkaya, müvekkilinin daha önce adam yaralamaktan sabıkalı olduğu için bu iş için seçildiğini de ileri sü-rererek, Yener Yermez'in, Garih cinayetinden on gün önce ve cinayetten sonra gözleri bağlanarak, yüzlerini görmediği kişiler tarafından bir yere götürülüp, rolünün ezberletildiğini söyledi. Yalçınkaya, cinayeti nasıl senaryo gereği işlediğini anlatacağının detaylarının Yener Yermez'e ezberletildiğini söyledi.

Yermez'in yeni ifadeleri sonrasında Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcılık, işadamı Üzeyir Garih'i öldürdüğü gerekçesiyle müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan Yener Yermez'in bilgisine başvurdu.

Sabancı cinayetinde Ergenekon bağlantısı

Ergenekon terör örgütü soruşturması ülkenin karanlık bir dönemini de aydınlatıyor. DHKP/C ve Fehriye Erdal'ın Ergenekon bağlantısı da bu belgeler yardımıyla anlaşıldı. Suikastıın kilit ismi Fehriye Erdal'ı, kale gibi korunan Sabancı kulelerine 'çaycı' olarak Ergenekon'un yerleştirdiği iddia edildi. Mahkemeye teslim edilen Ergenekon terör örgütü soruşturmasına ait iddianame, geçmiş yıllarda işlenen birçok faili meçhul cinayete de değiniyor. Soruşturma kapsamında örgüt üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu cinayetleri ile Sabancı suikastına ilişkin belgeler çıktı. İddianamede, bir dönem kanlı siyasi cinayetlere imza atan DHKP/C terör örgütü ile Sabancı suikastı zanlısı Fehriye Erdal'ın Ergenekon bağlantısının tespit edildiği bilgisi yer aldı. Bu tespitin ardından, Özdemir Sabancı, Nilgün Hasefe ve Haluk Görgün'ün can verdiği kanlı saldırıya ilişkin dosya yeniden incelemeye alındı.

Ersever'in silahı Albay Doğan'ın deposunda çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Veli Küçük'ün sağ kolu emekli Albay Arif Doğan'ın deposunda ele geçen silahlardan birinin öldürülen Binbaşı Cem Ersever'e ait olduğu belirlendi. Ersever, Eşref Bitlis Paşa'nın uçak kazasında ölmesinden sonra "G. Doğu'daki olaylar Türk milletinden gizleniyor" diyerek askerlikten istifa etti. Kısa bir süre sonra Ankara, Elmadağ'da Ersever'in ceseti jandarma tarafından bulundu.

Danıştay ile sekiz bağlantı

# Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün, 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği 500 sayfalık özel soruşturma dosyası, Ergenekon'un, Danıştay saldırısıyla bağlantısını ortaya koyuyor. Özel dosyada, Ergenekon ile Danıştay saldırısı arasındaki bağlantı 9 başlık altında kurulmuştu. Ergenekon zanlıları Muzaffer Tekin ve 10 zanlının ifadeleri,
# Eski uyuşturucu hükümlüsü Engin Bağbars'ın Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısıyla ilgili beyanları,
# Semih Tufan Gülaltay'ın bilgisayarından çıkan 53 kişilik liste,
# Doğuş Factoring'in sahibi Ayhan ve İlhan Parlak hakkındaki soruşturmalar,
# Ayhan Parlak hakkında haraç suçlarıyla alakalı açılan dosya,
# Banker Yalçın Doğan'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma,
# Danıştay saldırısı öncesi Cumhuriyet'e atılan bomlara ilişkin raporlar,
# Fikret Emek'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili olarak alınan ve Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların numaralarıyla benzer olduğu düşünülen Bomba Bilgi Merkezi İrtibat Raporu ile diğer raporlar. Savcı Öz tarafından hazırlanan 500 sayfalık, 2007-1536 sayılı özel dosya, 24.12. 2007 tarihinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim edilmişti.

Özal'a suikast girişimi

# Turgut Özal'a suikast girişimi,

# Eşref Bitlis'in ölümü

# Mesut Yılmaz'a Budapeşte'de saldırı

# Özdemir Sabancı suikasti

# Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesi

# Söylemezler çetesi

# Mehmet Hadi Özcan çetesi

# Yaşar Öz davası

# Tevfik Nurullah Ağansoy cinayeti

# Mehmet Ali Yaprak'ın kaçırılması

# Kurye kız Dilek Önder olayı

# Tekin Baykal çetesi

# Alparslan Pehlivanlıoğlu'nun öldürülmesi

# Tarık Ümit'in kaybolması

# Yüksekova çetesi

# Hrant Dink'in öldürülmesi

# Üzeyir Garih cinayeti

# Atabeyler çetesi

# Sauna çetesi

# Mustafa Duyar'ın öldürülmesi

# Albay Rıdvan Özden'in öldürülmesi

# Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın öldürülmesi

# Necip Hablemitoğlu suikasti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.