Peres ve Baykal arasındaki inanılmaz benzerlik

Peres ve Baykal arasındaki inanılmaz benzerlik
Biri Filistin topraklarının işgaliyle kurulmuş olan İsrail Cumhurbaşkanı, diğeri Türkiye’nin Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı. Peki biri cumhurbaşkanı diğeri bir partinin genel başkanı olan Peres ve Baykal’ı bir araya getiren ne? İşt

BAŞBAKAN'IN PERES'E ÇIKIŞI İÇİN TIKLAYINIZ-VİDEO...VİDEO

Başbakan Erdoğan’ın kendisine karşı takınılan tavra sert tepki göstererek oturumu terk ettiği Davos’ta, en çok konuşulan konu Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e ve oturumu yöneten moderatör David Ignatius’a yönelik sözleri oldu. Erdoğan’ın sert tepki verdiği Şimon Peres’in sözleri ise çok az konuşuldu. 

PERES NE DEMİŞTİ?
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Davos’taki panelde Erdoğan’ı parmağıyla işaret ederek yüksek bir ses tonuyla, “HAMAS bir terörist örgüttür. Her gün bizlere roket atıyorlar. İstanbul’a her gün 100 roket atılsaydı siz ne yapardınız? Sayın Başbakan Filistin Yönetimi lideri (aynı zamanda El Fetih lideri) Mahmut Abbas, HAMAS’ı sizden daha iyi biliyor. Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek HAMAS’ı sizden daha iyi biliyor. Sorunun kaynağı HAMAS’tır. HAMAS, İsrail’i kabul etmiyor ve onu yok etmek istiyor. HAMAS İslamcı ve cihat kararı alan bir örgüttür” şeklindeki sözleri Erdoğan’ın sert tepki verdiği sözler oldu.

PERES VE BAYKAL’I BİR ARAYA GETİREN ARGÜMANLAR
İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve İsrail’deki tüm sağ, sol, aşırı sağ, aşırı sol partilerin sanki anlaşmışçasına çeşitli platformlarda dillendirdiği bu iddialar, partisinin dünkü Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan CHP lideri Deniz Baykal tarafından da tekrarlandı. Baykal’ın HAMAS’la ilgili sözleri, Peres ve İsrailli tüm parti liderlerinin kullandığı iddialarla bire bir örtüşmesi dikkat çekti. 

BAYKAL NE DEMİŞTİ?
Grup toplantısındaki konuşmasında Baykal, Peres’in Davos’taki iddialarını jest ve mimik ve sözleriyle şu şekilde tekrarladı: “Filistin Kurtuluş Örgütü, (FKÖ) İsrail’in varlığını kabul ediyor ama HAMAS İsrail’i yok etmek istiyor ve bir şeriat devleti kurmak istiyor. HAMAS, ben cihad yoluyla burada İsrail devletini ortadan kaldırmak için sonuna kadar mücadele ederim. Otobüsteki yaşlıları hastanedeki çocukları öldürmekten çekinmem, diyor. Başbakan acaba bunun hesabını yapmadan mı konuşuyor, yaparak mı konuşuyor. Bölgedeki Arap devletlerinin önemli bir kısmı İsrail-Arap sorunu haline gelmemesi için çıt çıkarmıyorlar. Olayı İsrail-Filistin olayı halinde tutmak istiyorlar. Bölgedeki Arap devletlerinin önemli bir kısmı İsrail-Arap sorunu haline gelmemesi için çıt çıkarmıyorlar. Olayı İsrail-Filistin olayı halinde tutmak istiyorlar ama Başbakan HAMAS’tan yana tavır koyuyor”

CHP lideri Deniz Baykal’ın Peres ve İsrailli diğer politikacılarla bire bir örtüşen bu sözleri, “Başbakan’ı Filistin sorununda taraf olmakla suçlayan Baykal, İsrail tarafını tutuyor’ şeklinde değerlendiriliyor.

Süleyman Kaya-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.