İsrail’den ‘El Kaide’ komplosu

İsrail’den ‘El Kaide’ komplosu
Filistin işgal altındaki topraklarında soykırım yapan İsrail, şimdi de HAMAS’a karşı diğer Filistinli grupları kullanma peşinde…

İSRAİL, GAZZE'Yİ BÖYLE YAKTI-FOTO GALERİ

ABD VE İSRAİL'DEN EL FETİH'E SİLAH VE PARA YARDIMI

Gazze’de 22 gün süren ve çoğunluğu kadın ve çocuk 1500’e yakın kişiyi katleden Siyonist İsrail, Filistin direniş örgütü HAMAS’a karşı El Fetih örgütünü Gazze’de güçlendirmek ‘El Kaide’ komplosu kuruyor. İsrail, Gazze’de HAMAS’tan bağımsız kurulan ve ‘İslam Ordusu’ isimli grubu Gazze’de faaliyet gösteren El Kaide örgütünün uzantısı olarak lanse ederken, HAMAS, bu örgütün İsrail tarafından kendisine destek verilen El Fetihçiler olduğunu bildirdi.

HAMAS’LA ÇATIŞABİLİRLER!
Yediot Aharonot gazetesinde yer alan ve ‘Binlerce El Kaide üyesi Gazze’de bulunuyor’ başlığıyla verilen haberin detaylarında, HAMAS’ın diplomatik sürece ilişkin görüşlerine karşı çıkan HAMAS ve İslami Cihat üyelerinin bağımsız hareket ettiğini ve HAMAS’la çatışabileceği belirtilirken, bu grupların ateşkese karşı çıktığı bildirildi.

İSRAİL, EL FETİH ÖRGÜTÜ’NE SİLAH VERMİŞTİ
Haberdeki bu detaylar, İsrail’in 2007 yılında HAMAS’a karşı kullanmak üzere El Fetih örgütüne verdiği silahlara çevirdi. Gazze’de HAMAS Hükümeti’ni yıkmak amacıyla Mahmud Abbas yönetimindeki El Fetih örgütü, 2007 yılında İsrail ve ABD tarafından kendilerine verilen silahlarla HAMAS’a saldırmış ancak başarılı olamamıştı.

HAMAS’A KARŞI ‘İSLAM ORDUSU’
HAMAS’ı Gazze’de zayıflatmak amacıyla El Fetih’in başarısız olmasından sonra, İsrail’in burada bulunan El Fetih üyelerini ‘İslam Ordusu’ adıyla piyon bir örgüt altında topladığı ve bu örgütü HAMAS’a karşı kullanmak istediği iddia edildi. İsrail’in Gazze’deki katliamını örtmek ve HAMAS’ı zayıflatmak amacıyla ‘Gazze’de El Kaide örgütü var’ propagandası yaparken, HAMAS, İsrail’in El Fetih üyelerini kendilerine kullanmak için örgütlediğini bildirmişti.

HAMAS LİDERLERİ, İŞBİRLİKÇİLERİN İSTİHBARATIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Gazze’de 22 gün süren katliamda, bazı El Fetih üyelerinin İsrail ile işbirliği yaparak HAMAS üyelerinin nerede bulunduklarına dair istihbarat topladığını ve bu istihbarat doğrultusunda HAMAS’ın liderlerinden Nizar Rayan ve Said Siyam’ın katledilmişti. HAMAS, İsrail ile işbirliği yapan bazı El Fetih üyelerini idam etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.