Dicle Üniversitesi'ndeki skandala soruşturma

Dicle Üniversitesi'ndeki skandala soruşturma
Dicle Üniversitesi'ndeki ilaç skandalıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki yönetimlerin döneminde ihtiyacı kat kat aşan ilaç alımıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Alınan ilaçlara depoların yetmemesi üzerine bazı laboratuvar ve derslikleri ''ilaç deposuna'' çevrildiği skandal ilgili başlatılan inceleme tamamlandı. 

DÜ Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ayşegül Saraç'ın atanmasının ardından, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi değiştirildi. Hastanenin yeni yönetimi, hastane depolarındaki ilaçları araştırınca, ihtiyacı aşan çarpıcı alım rakamlarıyla karşılaştı. 

Yapılan incelemeler sonucunda depolarda yıllarca yetecek kadar ilaç bulunurken, tekrar ilaç alımı ihaleleri yapıldığı ve miadı geçmiş çok miktarda ilacın olduğu belirlendi.

DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, fazla ilaç alımı ilgili görevlendirdikleri heyetin inceleme yaptığını söyledi. 

Öğretim görevlilerinden oluşan heyetin incelemesini tamamladığını anlatan Sır, "Konu ile ilgili soruşturmayı başlattık. İncelemede çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı." dedi. 

İlaç depolarlarında 800 yıla yetecek bazı ilaçların da alındığını anlatan Sır, ilaçlara soruşturma süresince bir şey yapmayacaklarını söyledi. 

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını anlatan Sır, "Bu süreçte ilaçlar ile ilgili çalışma devam edecek. Tarihi geçmiş ilaçları yenileri ile değiştirilmesini sağlayacağız. İlgili ilaç firmalarının bu konudaki sözleşmelerini de isteyeceğiz." diye konuştu. 

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhakimi Doç. Dr. Sait Alan depolarda yaptırdıkları ve aylar süren sayım ve inceleme sonucunda bazı ilaçların onlarca yıl yetecek ölçüde satın alındığını belirtmiş, ancak ilaçların kullanım sürelerinin bu kadar uzun olmadığına dikkati çekmişti. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.