"Çarşaf Açılımı"nın altından skandal çıktı

"Çarşaf Açılımı"nın altından skandal çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin çarşaf açılımını başlattığı Eyüp'te belediye başkan aday adayı olan Emin Atmaca, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in kabul edilemez şahsi talepleri nedeniyle adaylıktan çekildiği açıkladı. CHP lideri Deniz B

CHP'den Eyüp Belediye Başkan aday adayı olan işadamı Emin Atmaca, bir basın toplantısı düzenleyerek neden adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kendisinin CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in teşvikiyle aday adayı olduğunu belirten Atmaca, çarpıcı iddialarda bulundu. Alibeyköy halkına hizmet etmek için aday adayı olduğunu belirten Atmaca, "Mehmet Sevigen vasıtasıyla bana Eyüp Belediye Başkanlığı adaylığı teklifi gelmiştir. Sevigen bana adaylığımın garanti olduğunu ve genel merkezle görüştüğünü söyledi. Aday adaylığı sürecinde benimle sürekli görüşen sayın Sevigen, CHP lideri Baykal'ın katılımıyla bir tanıtım töreni tertip edileceğini bildirdi. Baykal, Alibeyköy'de düzenlenen törende bana ve beni destekleyen çarşaflı yakınlarıma bizzat rozet taktı. Bu katılımın ardından Sevigen tamamen değişmiş ve kabul edemeyeceğim şahsi taleplerde bulunmuştur" şeklinde konuştu. Sevigen'in bazı derneklere bağışta bulunmasını istediğini kaydeden Atmaca, "Sevigen'in samimi olmadığını gördüm ve şahsi taleplerini de yerine getirmeyerek 10 Ocak'ta adaylıktan çekildiğimi genel merkeze ilettim" dedi. 

Emin Atmaca'nın kısa konuşmasının ardından aday adaylığı sürecinde yaşadıklarıyla ilgili hazırladığı basın açıklamasını avukatı Selami Kurt okudu. Açıklamada Mehmet Sevigen'in bizzat Atmaca'ya başkan adaylığı teklifinde bulunduğu belirtilerek, CHP'nin çarşaf açılımını başlattığı 9 Kasım 2008'deki katılım töreninin organize edildiği anlatıldı. Baykal'ın katılacağı törenin kalabalık olmasının gerektiği ve özellikle türbanlı olan çevresini organize etmesinin istendiğini kaydeden Atmaca, açıklamasında, "Baykal binlerce kişinin bulunduğu katılım töreninde rozet takarak başkan adaylığımın hayırlı olmasını diledi. Yakınlarıma ve hemşehrim olan çarşaflı kadınlara da burada rozetleri takıldı. Bu katılımın ardından Sevigen beni bazı yerlere bağışlar yapmam konusunda yönlendirdi. Etik olmayan bir takım ucuz siyasi hesaplar peşinde koşan Sevigen'in bu talepleri karşısında şok oldum. Şahsi çıkarların ön planda olduğu bir zeminde siyaset yapamayacağımı belirterek 10 Ocak 2009'da başkan adayları açıklanmadan adaylığımı geri çektim." dedi.

Mehmet Sevigen'in muhafazakar bir çevreye sahip olduğunu bildiğine dikkat çeken Atmaca, "Başörtülü akrabalarıma ve yakınlarıma rozet takarak, başörtüsü sorununu ile ilgili düzenlemeyi Anyasa Mahkemesi'ne götüren ve iptal ettiren CHP'nin bunun faturasını sandıkta ödemekten kurtulmak istemiştir" dedi.

Basın toplantısına katılan çarşaflı ve başörtülü kadınlar açıklamaların ardından CHP rozetlerini Emin Atmaca'ya iade etti. Çarşaflı kadınlar CHP'nin kendilerini kandırdığını söylerken salondakiler de "Hırsız Sevigen, Hortumcu Sevigen" şeklinde sloganlar attı. 

Açıklama sonrası soruları cevaplandıran Emin Atmaca, Mehmet Sevigen'in bağış yapmasını istediği dernekleri ve yerleri açıklamadı. Sevigen'i istifaya davet eden Atmaca, "Sevigen'in taleplerini Baykal'a ilettiniz mi?" şeklinde soruya " Baykal'la konuşma fırsatımız olmadı. Zaten konuşabilsek de biliyorsunuz Sevigen kendisinin sağ koludur." karşılığını verdi. Açıklamayı adaylıktan çekilmesinden günler sonra yapmasıyla ilgili bir soru üzerine de, "CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ısrarla açıklama yapmamamı istedi. Ben de başkan adaylarının açıklamasını bekledim. Bu sebeple açıklama bugüne kaldı" dedi. 

Çarşaflı kadınlar ise yaptıkları açıklamalarda, kandırıldıklarını belirterek, CHP'ye oy vermeyeceklerini dile getirdi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.