Siyonistlerden çarpıcı bir itiraf

Siyonistlerden çarpıcı bir itiraf
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e çıkışının yankıları sürerken, İsrail’de, Erdoğan’ın neden bu şekilde davrandığına dair analizler devam ediyor. İsrail’in şiddet yanlısı rad

TEHDİT EDEN İSRAİL, ERDOĞAN'DAN ÖZÜR BEKLİYOR! 

ERDOĞAN'IN PERES'E ÇIKIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ-VİDEO

2002 yılında başa gelen AK Parti’nin dini bir gündemi olmadığını belirttiğini ve ekonomik ve sosyal liberalleşmeden yana olduğunu söylediği kaydedilen makalede, son yılarda AK Parti’nin devleti kontrol etme konusunda gücünü daha da sağlamlaştırdığını ve bunları demokratik bir siyasi süreç içerisinde gerçekleştirdiği belirtildi.

AK PARTİ GÜÇLÜ BİR HALK DESTEĞİNE SAHİP
AK Parti’nin çok güçlü bir halk desteğine sahip olduğu vurgulanan makalede, Anayasa Mahkemesi’nin açtığı kapatma davasının AK Parti lehine sonuçlanmasından sonra, siyasi olarak partinin büyük bir moral ve zafer kazandığı ifade edilirken, daha önce İsrail karşıtı Refah Partisi'nin kapatıldığı, ancak şimdi AK Parti'nin güçlü olduğu için bunun gerçekleşmesinin güç olduğu şeklinde yorum yapıldı.

ORDU HALKTAN DESTEK GÖRMÜYOR
Ordunun daha önce siyasete müdahale girişimlerinin halk tarafından desteklendiğini ancak bu sefer ordunun AK Parti iktidarına yönelik müdahale girişimlerinin destek görmediğine dikkat çekilen makalede, ordunun destek görmemesi üzerine geri çekildiği kaydedildi. 

ERDOĞAN KENDİSİNE GÜVENİYOR
Erdoğan’ın liberallerden, ılımlılara ve eğitimli orta sınıflara kadar birçok kesimi kendi tarafına çektiğine değinilen makalede, kendisine karşı olan ordudaki kliği başarısız kıldığı ve şimdi kendisine artan özgüvenle savunmadan saldırıya geçtiği belirtildi.

ORDU BAŞLARDA OLDUĞU GİBİ ERGENEKONA SESSİZ
Ergenekon davasıyla ilgili olarak, AK Parti hükümetinin ‘tartışmalı bir yasal süreçle’ laik siyasi karşıtlarını tutuklattığı ve bunların arasında ilk defa daha önce dokunulamayan askeri ve emniyet güçlerden kimselerin de bulunduğuna dikkat çekilen makalede, Türk ordusunun ilk başlarda bu duruma sert tepki gösterdiğini ancak şimdi hükümete karşı daha sert önlemler almakta isteksiz olduğu ifade edildi.

ERDOĞAN’IN İSRAİL YANLISI BÜROKRASİYE SALDIRIYOR
Ordunun bu geri çekilmesinin Erdoğan’ı İsrail’e karşı saldırıya geçirdiği kaydedilen makalede, Erdoğan’ın İsrail’e karşı yaptığı açıklamaların İsrail’in en şiddetli düşmanlarının yaptığı açıklamalardan bile daha sert olduğu belirtilerek, “Erdoğan’ın İsrail’e saldırısı, bir anlamda Türkiye’nin laik gözlemcileriyle bir kapışma evresini temsil ediyor. Bu yüzden Türkiye’nin İsrail ilişkileri çok iyi bir hedef. 1992’den beri, Türkiye’nin askeri ve bürokratik elitleri ülkenin Arap ülkeleri pahasına İsrail ile iyi ilişkiler kurması için bastırdı ve stratejik bir ittifak kuruldu. Askeri ve yargı bürokrasisi, AKP’ye muhalefet ederken, aynı zamanda İsrail ile iyi ilişkilere sahip” denildi.

Türk kamuoyunun genel olarak İsrail karşıtı olduğu ve AK Parti’nin İsrail’e yönelik eleştirileriyle, laiklik ve asker yanlısı kesimlerin de harekete geçirilmesinin hedeflendiği belirtilen makalede, Türkiye’deki İsrail karşıtı gösterilere Erdoğan kayıtsız kalmadığını belirtildi.

İSRAİL’İN DESTEKÇİLERİ ORDU VE LAİK BÜROKRASİDİR
“ Erdoğan’ın İsrail’e yönelik saldırısı sadece Türk kamuoyunu birleştirmiyor, aynı zamanda askere ve laik yapıya karşı da birleştiriyor. Çünkü kamuoyunun gözünde, Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerinin destekçileri laik yapıdır” ifadelerinin kullanıldığı makalede, “Erdoğan, İsrail’i kınarken, aynı zamanda Türk askerini ve bürokrasisini de kınıyor. Başa geldiği 2002 yılından bu yana AKP daha önce bu tür hareketlerden uzak duruyordu. Ki bu hareketler (İsrail karşıtı) İslamcı partilerin kapatılmasına sebep olmuştur. Ancak, şimdi artan özgüven ve değişen güç dengeleri, İsrail yanlısı laik yapıya meydan okunabiliyor” denildi.

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.