Volkswagen'den Elektrikli Scirocco Hamlesi

Volkswagen'den Elektrikli Scirocco Hamlesi
Alman otomobil devi Volkswagen, 1970'lerin unutulmaz hatchback modeli Scirocco'yu elektrikle canlandırma kararı aldı. Şirket içinde Scirocco'nun dönüşü için görüşmelerin yapıldığı belirtildi.

Yeni Scirocco, Porsche Boxster ve Cayman'ın elektrikli platformu PPE üzerine inşa edilecek. Bu platform aynı zamanda dördüncü nesil elektrikli Audi TT ve Cupra DarkRebel konseptinin de temelini oluşturacak.

İlk kez 1976'da Giorgetto Giugiaro'nun tasarımıyla piyasaya sürülen Scirocco, keskin hatları ve GTI modeli ile büyük beğeni topladı. Üç nesil ve farklı gövde tipleriyle 80'lerin tasarım ikonu haline geldi.

Yeni Scirocco'nun öne çıkan özelliklerinden biri, diğer iki koltuklu spor otomobillerden daha uzun bir dingil mesafesine sahip olması ve arka koltuklarını ile yükleme alanını koruması bekleniyor. Tek motorlu/arka tekerlekten çekişli konfigürasyonlardan, Volkswagen'in R markasını taşıyabilecek çift motorlu varyantlara kadar pek çok güç aktarım seçeneği de masada.

Oliver Blume'un CEO ve Andreas Mindt'in tasarımcı olarak atanması, Volkswagen'in ürün gamına heyecan katmaya hazır olduğunu gösteriyor. Yeni bir elektrikli Scirocco, bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.