Özgür Özel'den 'anayasa' çıkışı

Özgür Özel'den 'anayasa' çıkışı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un kendisini ziyaret ettiğini ifade etti. Özel konuyla ilgili olarak, "Bugün bir Anayasa tartışması var, Sayın Kurtulmuş ziyaret ettiler. Dediler ki yeni bir Anayasa yapma sürecine CHP de dahil olsun. Sayın Kurtulmuş'a içerde de söyledim burada da söyleyeyim. Anayasalar her doğan için yapılır Erdoğan için Anayasalar yapılmaz" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"MERAL HANIM'A SAĞLIK VE MUTLULUK DİLİYORUM"

Meral Akşener'in İYİ Parti genel başkanlığı görevini bırakmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Özel, yeni Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu da kutladı. Özel, sözlerinde şu ifadelere yer verdi:

"Geçmişte ittifak yaptığımız İYİ Parti'de Sayın Meral Akşener'in görevi bırakmasından sonra onun vedası ve bir bayrak değişi vardı. Meral Hanım'a bir kez daha bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum. Daha önce beraber grup başkanvekilliği yaptığım Müsavat Dervişoğlu genel başkanlığa seçildi başarılar diliyorum."

"ÜLKEYİ YÖNETEN AKIL BU ÖZGÜVENDEN DE BU DEMOKRASİ ANLAYIŞINDA DA MAHRUM"

1 Mayıs'ta Taksim'in kapatılmasına kararına ilişkin olarak Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz hafta bir çağrı yağmış ve Taksim'in 1 Mayıs'ta kapatılması kararından dönülmesini istemiştim. Bir meydanın 1 Mayıs'ta kapalı olması o iktidarın başarasını değil aslında muktedir olamadığını. İktidarda olduğunu ama o meydanda kutlamaya yasak getirerek, güvenliği sağlayamayacağını peşinen itiraf ettiğini, ve demokrasilerde özgüvensizliğin iktidarlara hiç iyi gelmeyeceğinin bu yüzden bizim sorumluluk almaya hazır olduğumuzu ve sendikalarla görev yaparak kimsenin burnu kanamadan o meydandaki kutlamalara izin verilmesini talep etmiştik.

Dün Sayın İçişleri Bakanı'nı aradım ve bu konudaki kefaleti ifade ettim ve işbirliği teklif ettim, kendisi bana görevi gereği bir takım mahsurları bir takım istihbaratları bir takım yasa dışı örgütlerin yapmış olduğu çağrıları gerekçelendirerek buna izin vermeyeceklerini tekrar etti. İletişime açık olumlu bir yaklaşım içindeydi ama sonuçta bir yasaklama vardı o, ona kısıtlama diyordu. Yasak değil kısıt var. 50 kişi değil 300 kişiyle geliyorlar çelenk koysunlar yarım saat arayla ayrılsınlar ama biz orayı açmayız açamayız diyordu. Esasen Taksim Gezi Parkı birileri tarafından kendi egemenlik sancaklarıymış da oraya giderlerse iktidarlarını kaybedeceklerini sanıyorlar. Oysa siz bir yasaklamayla egemenlik korumaya başladıysanız zaten orada artık egemenlikten, iktidardan bahsedilemez. Baskıyla güçle tesis edilen iktidarlar eninde sonunda kaybetmeye mahkûmdur. İktidarın güçlüsü rızayla, gönülle tesis edilen, demokrasiyle korunan, demokrasi de gösterinin protestonun özgürce yapıldığı Anayasal sırlar içinde davranıldıkça da izne dahi ihtiyaç olunmadığı işlerdir. Maalesef ülkeyi yöneten akıl bu özgüvenden de bu demokrasi anlayışında da mahrum.

"ANAYASA ERDOĞAN İÇİN YAPILMAZ"

Anayasa tartışması için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un kendisini ziyaret ettiğini ifade eden Özel, "Bu sabah Sayın İçişleri Bakanı ile bir görüşme daha yaptık benim önerimi talebimi yerine getiremeyeceklerini söylediler. Biz de kendilerine bunun doğru olmadığını söyledik. Hala geç değildir buradan çağrımı tekrar ediyorum ve şunu ifade etmek istiyorum. Bugün bir Anayasa tartışması var, Sayın Kurtulmuş ziyaret ettiler. Dediler ki yeni bir Anayasa yapma sürecine CHP de dahil olsun. Sayın Kurtulmuş'a içerde de söyledim burada da söyleyeyim. Anayasalar her doğan için yapılır Erdoğan için Anayasalar yapılmaz.

Eğer Anayasalar toplumu kuşatırlar elbise gibidirler. Özelliği hemen herkesin üzerine uymasıdır. Öyle kapsayıcı, çoğulcu metinlerdir. Durdukça değer kazanırlar. Yani böyle bir metni yapmak yani topluma yeni bir elbise dikmek. Sayın Kurutlmuş'a söylediğim kısım şudur. Giymeyeceğimiz bir elbiseyi alır mıyız. Yeni bir elbise alalım ama kullanmayalım bu israf olur. Anayasa demokrasinin elbisesiyse sen mevcut Anayasa'ya uymuyorsa yenisini alsan ne olur eskisinde kalsan ne olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.