Fatih Karahan'dan enflasyon açıklaması!

Fatih Karahan'dan enflasyon açıklaması!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Fatih Karahan, "Para politikasını enflasyonu önce tek haneli rakamlara, orta vadede ise %5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirlemeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan önemli açıklamalarda bulundu.

"PARA POLİTİKASI DURUŞUNU SIKILAŞTIRACAĞIZ"

Milliyet'in haberine göre, Başkanı Dr. Fatih Karahan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Aylık fiyat gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanıp, enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşumuzu sürdüreceğiz.

Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşunu sıkılaştıracağız.

Para politikasındaki kararlı duruşumuzun yurt içi talepte dengelenme, TL'de reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtasıyla aylık enflasyonun ana eğiliminin süreceği ve dezenflasyonun 2024 yılının ikinci yarısında tesis edileceğini öngörüyoruz.

Para politikasını enflasyonu önce tek haneli rakamlara, orta vadede ise %5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirlemeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.